ARHIVA B365

Străzile Capitalei, marcate cu sângele victimelor accidentelor produse de indicatoarele ascunse

În acest an, autorităţile nu au trasat în Capitală nicio linie care să despartă sensurile pentru că licitaţiile au fost contestate în instanţă. Reluarea procedurilor ar mai putea dura câteva luni pentru că, până când judecătorii nu se pronunţă, nu se poate organiza o altă licitaţie. Iar fără licitaţie nu pot fi contractate firmele specializate în astfel de lucrări.

De anul trecut, pe străzile din Bucureşti nu s-a mai tras nicio pensulă de vopsea şi nici nu s-au cumpărat indicatoare, în ciuda faptului că s-au produs zeci de accidente rutiere, de când marcajele şi indicatoarele au dispărut.

„Această procedură a fost întreruptă încă din prima sa etapă, de depunere a ofertelor, de trei contestaţii. Aşteptăm ca ultimele contestaţii aflate la Curtea de Apel să fie rezolvate”, a declarat purtatorul de cuvant al Administraţiei Străzilor, Carmen Dinca, pentru ProTV.

Nu doar lipsa marcajelor reprezintă o piedică pentru şoferi şi pietoni. Şi tomberoanele uriaşe, ghivecele pentru flori sau arborii artizanali îngreunează vizibilitatea în trafic.

De asemenea, din cauza crengilor pe care nimeni nu le taie, şoferii află abia când ajung în intersecţii dacă ar fi trebuit să cedeze trecerea.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button