ESENTIAL

Străzile din Sectorul 2 al Capitalei, invadate de dejecţii FOTOGALERIE

Locatarii blocurilor de pe strada Avrig din Sectorul 2 al Capitalei, de exemplu, sunt îngroziţi când vecinii de scară îşi scot animalele de companie la plimbarea de dimineaţă din cauza resturilor care rămân în urmă. „Nu vedeţi ce-i aici? În fiecare zi tot mai mulţi. Și mie îmi plac animalele, dar nu le ţin la bloc. La curte e altceva. Nu ar deranja alte persoane”, a comentat Lavinia Pop, locatara unui bloc de pe strada Avrig.

Opinia sa este împărtăşită şi de alte persoane care locuiesc în acelaşi imobil. „Când îmi duc copilul la grădiniţă, dimineaţa, trebuie să îl iau în braţe până la maşină pentru că nu se poate merge pe trotuar. Și când coborâm din maşină ne uităm de două ori înainte să păşim”, a adăugat bucureşteanul Cosmin Tudor.

În replică, unii posesori de animale de companie susţin că nu văd de ce ar trebui să aibă asupra lor mătură, făraş şi pungă de fiecare dată când ies la plimbare. „Dacă fac doar treaba mică, ce să strâng? Maidanezii fac mizerie, nu animalele de casă”, a replicat Domnica Suditu, o pensionară din zona Avrig.

În conflictul dintre posesorii de cîini şi ceilalţi locatari, autorităţile susţin că pot interveni doar în baza legii care reglementează sancţionarea celor care nu curăţă excrementele de pe spaţiul public. „Deţinătorii de animale care nu au respectat normele de curăţenie şi nu au adunat dejecţiile fiziologice au fost sancţionaţi de 182 de ori în cursul anului 2010, respectiv de 32 de ori de la începutul acestui an până în prezent. Valoarea sancţiunilor contravenţionale este de 36.400 lei în primul caz, respectiv 6.400 lei în cel de-al doilea caz. Săptămâna viitoar e vom avea din nou o campanie de informare pe această temă”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Edilul local a adăugat că proprietarii de animale de companie care nu posedă mătură, făraş şi pungă, atunci când scot animalele de companie în parcuri, spaţii de joacă sau pe stradă pentru a curăţa excrementele, riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse între 200 şi 500 de lei de către poliţiştii locali.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button