Străzile Bucureștiului s-au mai golit, dar haosul s-a mutat la metrou. Metrorex anunță că avem de așteptat un tren aproape 20 de minute

20 iul. 2022
971 Afișari
Străzile Bucureștiului s-au mai golit, dar haosul s-a mutat la metrou. Metrorex anunță că avem de așteptat un tren aproape 20 de minute
Străzile Bucureștiului s-au mai golit, dar haosul s-a mutat la metrou. Metrorex anunță că avem de așteptat un tren aproape 20 de minute | Sursă foto: b365.ro

Timpul de așteptare de la metrou crește pe zi ce trece. Bucureștenii stau în stații câte 18 minute până când vine trenul care să îi ducă la muncă sau în alte locuri unde trebuie să ajungă.

Bucureștenii așteaptă metroul aproape 20 de minute

Chiar dacă până acum metrou era cel mai rapid mijloc de transport în comun, din cauza întârzierilor pe care le au trenurile Metrorex bucureștenii așteaptă minute în sir în stații.

În data de 14 iulie 2022, compania a anunțat că trenurile vor înregistra întârzieri. Motivul este că anumite garnituri au fost retrase din circulație.

Trenurile au fost scoase din circulație deoarece Alstom, firma ce se ocupa de mentenanța acestora, a decis să oprească progresiv serviciile până când Metrorex își va achita datoria.

Compania a anunțat ieri, 19 iulie 2022, că nu poate respecta graficul de circulație și le cere scuze călătorilor.

Stimați călători, vă prezentam scuze pentru imposibilitatea respectării graficului integral de circulație, a transmis Metrorex, într-un comunicat publicat pe site.

Iată care este intervalul mediu de succedare a trenurilor la orele de vârf:

  • Magistrala I: 12 – 14 minute,
  • Magistrala II: 10 minute,
  • Magistrala III: 12 – 14 minute,
  • Magistrala IV: 7 – 10 minute,
  • Magistrala V: 9 minute (relația Eroilor – Romancierilor), 18 minute (relația Romancierilor – Valea Ialomiței/Raul Doamnei).

Metrorex face demersuri pentru a rezolva situația

Bucureștenii au început să își exprime nemulțumirea față de Metrorex pe rețelele de socializare. Marți dimineață, mai multe imagini care prezentau aglomerația din stațiile de metrou au circulat pe Facebook. Cu toate astea, cea mai mare nemulțumire rămâne în continuare timpul mare de așteptare.

Alstom este compania care se ocupa de mentenanța pentru cele 82 de rame de metrou din București. Metrorex a anunțat că face demersuri pentru a rezolva această situație prin:

  • Efectuarea de plăți,
  • Informarea prestatorului asupra tuturor acțiunilor întreprinse,
  • Demersurile pentru obținerea de fonduri pentru achitarea obligațiilor de plată la rectificarea bugetară.

Ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, a informat că rectificare bugetară ar putea fi făcută în jurul datei de 5 august. Astfel că, aglomerația de la magistralele de metrou din București va mai dura.

Compania Metrorex trebuie să plătească către firma Alstom o datorie în valoare de 160 de milioane de lei.

Cookies