Străzi mai sigure pentru pietonii din Sectorul 1. Clotilde Armand: A fost aprobată montarea limitatoarelor de viteză din mixtură asfaltică

05 aug. 2022
593 afișări
Străzi mai sigure pentru pietonii din Sectorul 1. Clotilde Armand: A fost aprobată montarea limitatoarelor de viteză din mixtură asfaltică
Străzi mai sigure pentru pietonii din Sectorul 1. Clotilde Armand: A fost aprobată montarea limitatoarelor de viteză din mixtură asfaltică | Sursă foto: Facebook-Clotilde Armand

Clotilde Armand a anunțat ca a fost aprobată, de către Brigada de Poliție Rutieră și cei din Comisia Tehnică de Circulație din Primăria Capitalei, montarea limitatoarelor de viteză din mixtură asfaltică.

A fost aprobată montarea limitatoarelor de viteză din mixtură asfaltică în Sectorul 1

După cum a transmis Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, avizul a fost dat la solicitarea administrației publice. Proiectul pilot pentru montarea limitatoarelor din mixtură asfaltică pe șase străzi ale sectorului, a fost demarat anul trecut.

Respectivele străzi au fost monitorizate pentru mai multe luni, astfel că s-a constatat că aceste elemente de siguranță rutieră și-au atins scopul.

Așteptam acest aviz pentru a implementa acest proiect la nivelul întregului sector, a declarat Clotilde Armand.

Lucrările vor fi demarate în luna septembrie

Primarul Sectorului 1 a anunțat că Administrația Domeniului Public Sector 1 va demara, la începutul lunii septembrie, execuția celor 100 de limitatoare din mixtură asfaltică.

Prioritare vor avea următoarele străzi:

  • Cele pe care sunt situate unități de învățământ,
  • Cele unde există solicitări alea cetățenilor.

Acest tip de limitatoare de viteză au o durată de exploatare mai mare față de cele confecționate din cauciuc. De asemenea, confecționarea și amplasarea lor aduce costuri mai scăzute.

Lucrările de execuție pentru limitatoarele din mixtură asfaltică vor fi continuate până la înlocuirea totală a limitatoarelor de viteză din cauciuc existente în Sectorul 1, anunță Clotilde Armand.

Pe lângă aceste limitatoare de viteză, edilul Sectorului 1 dorește că trecerile de pietoni din preajma școlilor să fie supraînălțate. Proiectul face parte din planul pentru asigurarea siguranței rutiere în zonele frecventate de copii.

Prima astfel de trecere de pietoni a fost montată de către administrația publică pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, unde se află Școala Generala numărul 6.

Iată care este planul privind siguranța rutieră al Sectorului 1:

  • Limitarea vitezei autovehiculelor la 30 de km/h pe unele străzi secundare,
  • Montarea de limitatoare de viteză pe 330 de străzi aflate în administrarea Sectorului 1,
  • Supraînălțarea trecerilor de pietoni aflate pe lângă unități școlare,
  • Modernizarea intersecțiilor periculoase,
  • Organizarea de campanii de prevenție,
  • Aplicarea strictă a Codului Rutier etc.
Cookies