Străzi Deschise și în Drumul Taberei, 5 linii STB deviate în weekendul 27-28 aprilie

25 apr. 2024
11819 afișări
Străzi Deschise și în Drumul Taberei, 5 linii STB deviate în weekendul 27-28 aprilie
Străzi Deschise și în Drumul Taberei, 5 linii STB deviate în weekendul 27-28 aprilie | Sursă foto: TPBI

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a anunțat că în acest final de săptămână 5 linii STB care trec prin Drumul Taberei vor fi deviate. Decizia a fost luată pentru a permite desfășurarea evenimentului „Străzi Deschise – București”, care ajunge și în Sectorul 6.

 5 linii STB sunt deviate în weekendul 27-28 aprilie

În acest final de săptămână, „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” se extinde și ajunge și în cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6. Astfel că, bucureștenii se vor putea relaxa și plimba în voie și pe această arteră din oraș.

Pentru a asigura siguranța participanților, Brigada Rutieră București a instituit restricții de trafic pe Drumul Taberei, între Strada Valea Ialomiței și Strada Valea Argeșului.

Astfel că, în acest context, 5 linii ale STB urmează să funcționeze pe trasee deviate. Este vorba despre:

  • Linia de troleibuz 93,
  • Linia de autobuz 105,
  • Linia de autobuz 138,
  • Linia de autobuz 232,
  • Linia de noapte N121.

Modificarea va fi valabilă în perioada 27 – 28 aprilie 2024.

Pe ce trasee vor merge liniile respective

TPBI a transmis și traseele pe care urmează să funcționeze cele 5 linii care vor fi deviate în weekend. Iată care sunt acestea:

Linia 93

Aceasta va funcționa pe traseul de bază între „Gara de Nord” și intersecția Drumul Taberei/ Str. Valea Argeșului. Ulterior, traseu se modifică în ambele sensuri, după cum urmează:

  • Strada Valea Argeșului, Strada Valea Oltului, până la capătul de linie „Cartier Constantin Brâncuși”.

Linia 105

Va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Piața Presei‟ și intersecția Drumul Taberei/ Str. Valea Ialomiței. Ulterior, traseul se modifică în ambele sensuri, după cum urmează:

  • Strada Valea Ialomiței, Strada Valea Oltului, până la capătul de linie „Valea Oltului‟.

Linia 138 

Va circula pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Militari” și intersecția Drumul Taberei/ Str. Valea Ialomiței. Ulterior, traseul se modifică în ambele sensuri pe:

  • Strada Valea Ialomiței, Strada Valea Oltului, Strada Valea Argeșului, Drumul Taberei, Strada Brașov, Prelungire Strada Brașov, până la capătul de linie „Dedeman Ghencea”.

Linia 232

Aceasta va circula pe traseul de bază între terminalul „Platforma Comercială Arcade Berceni‟ și intersecția Drumul Taberei/ Str. Valea Argeșului. Mai apoi, traseul se va modifica în ambele sensuri pe:

  • Strada Valea Argeșului, până la capătul de linie „Valea Argeșului‟ (comun cu linia 69).

Linia N121

În noapte de 27 spre 28 aprilie 2024, aceasta va funcționa pe traseul de bază între „Piața Unirii 2″ și intersecția Drumul Taberei/ Str. Valea Ialomiței. Mai apoi, traseul se va modifica, pe ambele sensuri, după cum urmează:

  • Strada Valea Ialomiței, până la capătul de linie „Valea Ialomiței” (comun cu linia N116).
Cookies