Străzi Deschise pentru pietoni, închise pentru mașini. Restricții de circulație în weekendul 1-2 iunie

31 mai 2024
972 afișări
Străzi Deschise pentru pietoni, închise pentru mașini. Restricții de circulație în weekendul 1-2 iunie
Străzi Deschise pentru pietoni, închise pentru mașini. Restricții de circulație în weekendul 1-2 iunie | Sursă foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Asemenea săptămânilor trecute, evenimentul „Străzi Deschise – București. Promenadă Urbană” aduce restricții de circulație atât în centrul Capitalei, cât și pe o strada din Sectorul 5. PMB le-a transmis șoferilor care sunt arterele pe care nu vor putea să se circule în acest weekend.

Restricții de circulație în weekend, pentru „Străzi Deschise”

Primul weekend de vară îi invită pe bucureșteni să se distreze și să se relaxeze în cadrul iubitului eveniment urban „Străzi Deschise”. În weekendul în care se celebrează și Ziua Internațională a Copilului, vor deveni pietonale atât Calea Victoriei, cât și strada Bârcă din Sectorul 5 al Bucureștiului.

Astfel că, Brigada Rutieră București a instituit restricții de circulație pe cele două artere după cum urmează:

Cala Victoriei – Sectorul 1

În zilele de 1-2 iunie, această arteră din centrul orașului urmează să fie închisă pentru circulația mașinilor, pe segmentul cuprins între Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței. Circulația în intersecții nu va fi afectată. Astfel, Calea Victoriei va putea fi traversată pe:

  • Bulevardul Dacia,
  • Strada Știrbei Vodă,
  • Strada Ion Câmpineanu,
  • Bulevardul Regina Elisabeta.

De asemenea, in intervalul menționat anterior urmează să fie afectată și circulația mijloacelor de transport public operate de STB, însă fără afectarea călătorilor. Pistele de biciclete vor fi și ele închise pe perioada restricțiilor.

Cu toate că artera devine pietonală peste weekend, șoferii sunt anunțați că vor putea circula pe aceasta pe timp de noapte. Mai precis, în noapte de sâmbătă spre duminică, traficul va fi reluat, între orele 23:00 – 09:00.

Strada Bârcă – Sectorul 5

În acest final de săptămână evenimentul se extinde și în Sectorul 5 al Capitalei. Astfel că, șoferii nu vor putea circula pe strada Bârcă, după cum urmează:

  • Începând de vineri (31 mai) ora 22:00, până luni (3 iunie), ora 06:00.

Restricții instituite cu ocazia desfășurării evenimentului „Străzi Deschise – București” urmează să afecteze segmentul de drum cuprins între Calea Rahovei și Strada Dumbrava Nouă, pe ambele sensuri de mers.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies