„Străzi Deschise” înseamnă restricții de circulație în București din aprilie până în octombrie, în zilele de weekend. Brigada Rutieră anunță rutele alternative

05 apr. 2024
787 afișări
„Străzi Deschise” înseamnă restricții de circulație în București din aprilie până în octombrie, în zilele de weekend. Brigada Rutieră anunță rutele alternative
„Străzi Deschise” înseamnă restricții de circulație în București din aprilie până în octombrie, în zilele de weekend. Brigada Rutieră anunță rutele alternative | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Brigada Rutieră București a anunțat că în perioada 06 aprilie – 13 octombrie 2024, pentru desfășurarea proiectului „Străzi Deschise – București. Promenadă Urbană”, urmează să fie instituite restricții de circulație în weekend.

Au fost anunțate și zilele exceptate de la regulă.

„Străzi Deschise” aduce restricții de circulație în București

Din acest final de săptămână începe unul dintre cele mai iubite proiecte din București, anume „Străzi Deschise”. Când vremea este caldă și frumoasă, bucureștenii se pot plimba pe Calea Victoriei, în zilele de weekend, fără a avea grija mașinilor.

În acest context, pentru a asigura siguranța persoanelor care ies la promenadă, Brigada Rutieră București a anunțat care sunt restricțiile de trafic de care șoferii trebuie să țină cont în perioada 06 aprilie – 13 octombrie 2024.

Mai precis, în perioada menționată mai sus, între orele 09:00 – 23:00, accesul mașinilor nu va fi permis pe:

  • Calea Victoriei – segmentul cuprins între Piața Victoriei și Str. Gheorghe Manu, respectiv pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Bd. Dacia și Splaiul Independenței, fără afectarea traficului rutier în intersecții.

Există și anumite zile în care aceste restricții de circulație NU vor fi valabile. Iată care sunt acestea:

  • 21 aprilie, între orele 06.00-13.30,
  • 12 mai, între orele 06.00-12.00,
  • 08-09 iunie,
  • 29 iunie,
  • 22 septembrie, între orele 06.00-12.00,
  • 05 octombrie,
  • 13 octombrie, între orele 06.00-12.00.

Pe perioada în care restricțiile vor fi valabile, traversare Căii Victoriei va fi permisă pe la intersecțiile cu: Strada Sevastopol, Strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta, Strada Știrbei Vodă și Strada George Enescu.

Brigada Rutieră București a transmis:

Perimetrele restricționate vor fi împrejmuite corespunzător, astfel încât în zonele de travers auto pietonii să fie direcționați către trotuare, respectiv treceri pentru pietoni.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă, conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor, sub supravegherea autorităților îndreptățite.

Ce rute ocolitoare au șoferii la dispoziție

Odată cu restricțiile, Brigada Rutieră București a transmis și care sunt rutele ocolitoare pe care șoferii le pot utiliza. Iată care sunt acestea:

  • Piața Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bd. I.C. Brătianu – Piața Unirii – Splaiul Independenței,
  • Piața Victoriei – Str. Buzești – Str. Berzei.

Pentru evitarea producerii de accidente, șoferii sunt rugați să conducă prudent, să păstreze distanța între mașini și să nu oprească/staționeze în locurile nepermise.

În ceea ce îi privește pe pietoni, acestora le este recomandat să circule doar pe trotuare. De asemenea, Brigada Rutieră informează să traversarea străzii trebuie să se facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului.

Cookies