„Străzi Deschise – București” revine în 2023. Nicușor Dan: Am primit aprobarea Comisiei

25 feb. 2023
1015 Afișari
„Străzi Deschise - București” revine în 2023. Nicușor Dan: Am primit aprobarea Comisiei
„Străzi Deschise - București” revine în 2023. Nicușor Dan: Am primit aprobarea Comisiei. Sursa foto: Facebook/ Străzi deschise - București

Primăria Capitalei a primit aprobarea pentru „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană 2023”. Zonele pietonale se vor activa la sfârșitul lunii aprilie, anunță Nicușor Dan.

„Străzi Deschise – București” revine în 2023

Ne pregătim pentru “Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană 2023”, anunță Nicușor Dan într-o postare pe pagina de Facebook.

Municipalitatea a primit aprobarea Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice pentru derularea acestui eveniment în anul 2023.

Astfel, bucureștenii se vor bucura de zonele pietonale în intervalul 29 aprilie – 8 octombrie 2023.

800 de evenimente în 2022

În 2022, „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” a însemnat 23 de weekenduri pline de activități. Au participat aproape 700.000 de bucureșteni, 1.000 de artiști, 800 de evenimente, 50 de instituții au fost implicate și 35 de străzi au devenit pietonale la sfârșit de săptămână.

„Succesul de anul trecut ne determină să credem că și în 2023 vom fi la înălțimea așteptărilor și vom avea parte de o experiență frumoasă”, a conchis primarul general al Capitalei.

Anul trecut, evenimentul s-a derulat în intervalul 30 aprilie – 16 octombrie 2022. În premieră pentru acest proiect, Strada Bârcă din Sectorul 5 a devenit pietonală – Sute de bucureșteni, cu mic, cu mare, au ieșit din case să se bucure de activități. Totodată, pietonale au devenit și străzi din sectoarele 1, 2, 3 și 6.

„Străzi deschise” 2022 a fost organizat în următoarele zone:

  • Sectorul 1 – Bulevardul Bucureștii Noi, strada Alexandru Constantinescu, strada General Ștefan Burileanu,
  • Sectorul 2 – Strada Jean Louis Calderon,
  • Sectorul 4 – Rondul Fântânii Zodiac,
  • Sectorul 5 – Strada Bârcă,
  • Sectorul 6 – Drumul Taberei.

Bucureștenii s-au bucurat de spectacole de dans contemporan, teatru de stradă și activări culturale, iar Calea Victoriei a devenit un adevărat furnicar – „cel mai vânat loc de promenadă din oraș”, spun reprezentanții Străzi Deschise.

„Conceput ca un experiment urban în context pandemic, „Străzi deschise” are ca scop reconectarea afectivă a bucureştenilor cu oraşul în care locuiesc şi redescoperirea plăcerii de a-şi petrece timpul în spaţiul public, dar și revitalizarea unor artere principale ale orașului”, transmitea ARCUB în 2022.

Cookies