„Străzi deschise – Bucureşti, promenadă urbană” și în weekendul 16-17 iulie. Ce străzi vor fi rezervate pentru pietoni

15 iul. 2022
3399 afișări
„Străzi deschise – Bucureşti, promenadă urbană” și în weekendul 16-17 iulie. Ce străzi vor fi rezervate pentru pietoni
„Străzi deschise – Bucureşti, promenadă urbană” și în weekendul 16-17 iulie. Ce străzi vor fi rezervate pentru pietoni | Sursă foto: PMB

A venit sfârșitul de săptămână, iar odată cu el și programul pentru proiectul „Străzi deschise – București, promenadă urbană ” din weekendul 16-17 iulie 2022. Bucureștenii vor putea lua parte la o mulțime de activități ce se vor desfășura pe Calea Victoriei, Șoseaua Kiseleff și, pentru prima dată, pe strada Alexandru Constantinescu aflată în Sectorul 1.

Încă un weekend de „Străzi Deschise” în București

Weekendul 16-17 iulie le aduce bucureștenilor parada cățeilor, parada de modă (pe bicicletă), piese de teatru, diferite ateliere interesante și muzică. Pentru prima dată de la începutul acestui proiect, cetățenii Capitalei se vor putea plimba și pe strada Alexandru Constantinescu aflată în Sectorul 1.

„Străzi deschise – București, promenadă urbană” este un eveniment ce a fost inspirat din proiectele asemănătoare, realizate în marile orașe ale lumii. În perioada aprilie-octombrie, adică în sezonul cald, bucureștenii au parte de plimbări relaxante de weekend pe străzile orașului, ce sunt astfel redate oamenilor, în detrimentul mașinilor.

Proiectul inițiat de Primăria Municipiului București se desfășoară alternativ în diferite zone din oraș. Astfel că locuitorii orașului au parte de o gamă variată de evenimente artistice și recreative pe traseele pietonale de weekend.

Ce zone vor fi pietonale în weekendul 16-17 iulie 2022

Cea de-a zecea ediție a evenimentului „Străzi deschise” de vara aceasta va avea trei trasee pietonale. Aceste străzi vor fi închise pentru mașini în intervalul orar 09:00-22:00. Iată care vor fi acestea:

 • Calea Victoriei – între Piața Victoriei și Splaiul Independenței,
 • Șoseaua Kiseleff – între Strada Arh. Ion Mincu și Strada Monetăriei,
 • Strada Alexandru Constantinescu – între Piața Domenii și Strada Căpitan Nicolae Grossu.

Programul pentru acest weekend

Primăria Capitalei a transmis, prin intermediul unu comunicat de presă, care va fi programul evenimentelor organizate în acest weekend în cadrul „Străzi Deschise – București, promenadă urbană”.

Iată se evenimente vor avea loc pe Calea Victoriei:

 • Pe Calea Victoriei trecătorii se vor putea bucura și vor putea contribui cu mesaje pentru București folosind instalația participativă ce va lumina pe fațada magazinului Muzica.
 • Teatrul de Animație Țăndărică va organiza un maraton de teatru de păpuși pentru cei mici în fața Muzeului Național de Artă al României.
 • Meșteșugarii Romartizana vor organiza, în ambele zile de weekend, demonstrații și ateliere de pictură și de sculptură. Acestea sunt destinate atât copiilor, cât și adulților. Vor avea loc în zona magazinului Victoria.
 • Sâmbătă, 16 iulie 2022, va avea loc pe Calea Victoriei „Parada cățeilor”, începând cu ora 17:00.

În acest weekend vor fi prezentate două dintre proiectele câștigătoare ale Apelului deschis „Străzi deschise”. Este vorba despre „The Dandy Run” și „Orchestra Maestrului Hiran”.

„The Dandy Run”

Va avea loc sâmbătă, 16 iulie începând cu ora 20:15. Este primul eveniment de modă pe bicicletă din Capitală. În cadrul acestuia vor fi prezentate cele mai cool ținute. Punctul de întâlnire pentru cei ce doresc să ia parte la a 12-a ediție a evenimentului este Palatul CEC, iar participanți se vor întâlni la ora 20:00.

Participanții vor urma pista de biciclete pe traseul: Palatul CEC – Calea Victoriei – Șoseaua Kiseleff. După cursă vor fi înmânate următoarele premii:

 • Cel mai bine îmbrăcat domn,
 • Cea mai bine îmbrăcată doamnă,
 • Cea mai frumoasă bicicletă vintage.

„Orchestra Maestrului Hiram”

Orchestra îi va încânta pe trecători cu muzică de salon duminică, 17 iulie 2022. Aceasta va cânta pe Calea Victoriei, în zona bisericii Kretzulescu. Piesele interpretare de Orchestra Maestrului Hiram vor acompania momente de balet.

Iată ce evenimente vor avea loc pe Șoseaua Kiseleff:

 • Locuri de joacă și mișcare, pregătite pentru bucureșteni de PROEDUS,
 • Sâmbătă, 16 iulie 2022, trecătorii vor putea admira expoziția de mașini de epocă „Franțuzoaicele orașului”. Aceasta este pregătită de Retromobil Club, în zona Casa Doina.

Iată ce evenimente vor avea loc pe Strada Alexandru Constantinescu:

 • Circul Metropolitan București va anima strada cu numere inedite, pregătite pentru trecători,
 • PROEDUS a pregătit activități sportive pentru bucureșteni,
 • Câștigătorul al Apelului deschis, Andrei Magus va susține numere de magie.
Cookies