„Străzi Deschise” 2024 începe. Pe Calea Victoriei n-au voie mașini și biciclete, ci doar pietoni. Teatru, dans și concerte pentru bucureștenii per pedes, restricții pentru șoferi

06 apr. 2024
2131 afișări
„Străzi Deschise” 2024 începe. Pe Calea Victoriei n-au voie mașini și biciclete, ci doar pietoni. Teatru, dans și concerte pentru bucureștenii per pedes, restricții pentru șoferi
„Străzi Deschise” 2024 începe. Pe Calea Victoriei n-au voie mașini și biciclete, ci doar pietoni. Teatru, dans și concerte pentru bucureștenii per pedes, restricții pentru șoferi | Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan

Azi, 6 aprilie, începe „Străzi Deschise București – Promenadă Urbană 2024”, cel mai mare eveniment outdoor din oraș.

Până la toamnă – mai exact, până pe 13 octombrie, în weekenduri, mari și aglomerate bulevarde și șosele vor fi închise traficului rutier și devin pietonale. Mai mult, se transformă în scene pentru piese de teatru, spectacole și concerte și în locuri în care se organizează atelier.

 Evenimentul „Străzi Deschise” aduce activități pentru toți

„Străzi Deschise”, ediția 2024, care începe în acest weekend, aduce activități în aer liber pentru pietoni și restricții pentru șoferi. Astfel, în mai multe puncte din centrul Capitalei, traficul mașinilor și al mijloacelor de transport în comun va fi deviat.

„Străzi Deschise” este deja la a patra ediție și își propune să transforme, temporar,  segmente de drum într-o scenă dedicată artei. Ce ne așteaptă în weekend în intervalul 10:00-22:00?

Ei bine, spectacole de teatru, ateliere de creație pentru copii, concerte stradale, expoziții sau activități culturale.

Scopul este reconectarea bucureștenilor cu orașul în care locuiesc

Conceput ca un experiment urban post-pandemic, „Străzi Deschise” are ca scop reconectarea bucureştenilor cu oraşul în care locuiesc şi redescoperirea plăcerii de a-şi petrece timpul în spaţiul public, împreună, dar și revitalizarea unor artere principale ale orașului.

Anul trecut, evenimentul, a numărat peste un milion de participanți, după cum a anunțat Primăria Capitalei la final de sezon:.

De la spectacole de teatru, demonstrații de dans, concerte stradale live la ateliere de creație pentru copii, expoziții, activități sportive și zone de joacă, organizate de instituții culturale ale orașului, „Străzi deschise” #4 reconfigurează spațiul urban într-o scenă deschisă pentru actul artistic și oferă zone de relaxare și promenadă pentru locuitorii Capitalei de toate vârstele.  

Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan

 

Ce restricții sunt

Calea Victoriei va fi închisă pentru circulația autoturisemelor în orele 10:00-22:00, cu posibilitatea traversării arterei pe străzile Gheorghe Manu, Sevastopol, Știrbei Vodă, Ion Câmpineanu și bulevardele Dacia și Regina Elisabeta. De asemenea, circulația unor linii STB va fi deviată, dar călătorii nu vor fi afectați.

În weekendurile destinate evenimentului, autoturismele vor putea circula doar în intervalul orar 23:00-09:00. Pistele de biciclete se vor închide și ele.

Citește și:

Cookies