„Străzi deschise, București – Promenadă Urbană”, ediția a patra, a ajuns la final. Peste un milion de bucureșteni și turiști au participat pe parcursul a 27 de weekenduri, în perioada 6 aprilie – 13 octombrie, la cel mai amplu proiect outdoor din București, organizat de PMB. În cadrul acestuia, pe Calea Victoriei și pe alte artere din toate sectoarele Capitalei au avut loc activități, de la spectacole de muzică, dans la expoziții de artă stradală, instalații interactive și ateliere creative.
Peste 800 de evenimente au încântat locuitorii Capitalei și turiști pe parcursul celor șase luni de desfășurare a proiectului. În cadrul acestora au fost implicați sute de artiști, de la muzicieni și actori până la dansatori și performeri stradali, din cadrul a peste 60 de instituții culturale, asociații, fundații și companii artistice din străinătate, scrie News.ro.
Anul acesta, proiectul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” s-a extins pe noi artere din sectoarele Capitalei:
O premieră în cadrul proiectului a fost deschiderea Arcului de Triumf pentru vizitatori.
Programul artistic „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, ediția cu numărul 4, a inclus atât activități artistice și recreative, cât și activități educative și demonstrative ce au avut ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la diversitatea culturală, combaterea stereotipurilor, adoptarea unui stil de viață sănătos, comportamentul responsabil față de mediul înconjurător, importanța protejării resurselor naturale.
Sute de artiști au animat Calea Victoriei și cartierele din Capitală cu reprezentații live, flashmob-uri și momente artistice, precum: Damian Drăghici & Brothers, Ozana Barabancea, Emil Bîzgă, în formula Jazz Club Emil Bîzgă, Maia Morgenstern, Vasile Muraru, Mahony, trupa REAL, Barbarossa Samba Group, Acoustic Boyz, Fanfara Angely’s, Vasile Catrina, Brândușa Oanca, Andrei Păltânea, Tzitzi și Poc.
Calea Victoriei a fost scenă și pentru trupe internaționale de teatru stradal care au susținut spectacole: Puglia Street Band (Italia), Gigantele personaje gonflabile Harry Potter (Spania), Flag Wavers (Italia), Electro Frogs (Franța).
Programul a inclus evenimente dedicate Zilelor Bucureștiului, precum ediția a XII-a a Bucharest Music Film Festival sau evenimentul „Urban Explorers – Night Session”.
Ediția de anul acesta s-a încheiat cu organizarea celei de-a VIII-a ediție a Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii, eveniment organizat de Primăria Capitalei.
În weekendul 11-13 octombrie, aproximativ 300.000 de bucureșteni și turiști s-au bucurat de magia luminii pe Calea Victoriei și la ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, instalații multimedia și experiențe interactive.
Te-ar mai putea interesa și: