Strategii prin care tu și copilul tău puteți petrece timp de calitate împreună, odată cu începerea școlii și terminarea concediului (P)

15 sept. 2021
23 Afișari
Strategii prin care tu și copilul tău puteți petrece timp de calitate împreună, odată cu începerea școlii și terminarea concediului (P)
Strategii prin care tu și copilul tău puteți petrece timp de calitate împreună, odată cu începerea școlii și terminarea concediului (P). Sursa foto: Unsplash

Odată cu venirea toamnei, se schimbă și dinamica activităților în familie, mai ales dacă aveți copii, iar aceștia au început școala și voi ați revenit din concediu.

Practic, se impune un alt program, o regândire a calendarului fiecărei zile, o diseminare a activităților și responsabilizarea fiecărui membru de familie în parte cu ceea ce are de făcut. De exemplu, copilul va trebui să înțeleagă că nu mai poate păstra ritmul adoptat în timpul vacanței de vară, iar joaca va fi alternată cu rezolvarea temelor, citit, cursuri extracurriculare, cum ar fi limbi străine, robotică, dans.

E posibil, mai ales dacă e primul lui contact cu un spațiu străin casei, de intrare în colectivitate, la grădiniță sau școală, să se simtă neglijat, astfel încât e de preferat să vă preocupați îndeaproape de legătura voastră emoțională după această etapă. Iată ce ați putea face împreună, atunci când vă adunați acasă, voi de la serviciu, cel mic, de la grădiniță și/sau after-school.

Vizionare de filme

Nu trebuie să rezervați bilete la cinema pentru a petrece cu adevărat o seară memorabilă în familie. Mai ales în contextul actual, în care este recomandată distanțarea socială, poate e timpul să vă gândiți să vă creați la voi acasă un sistem de tip home cinema. În acest scop, vezi oferta la televizoarele LED, la care vei adăuga, odată ce bugetul vă va permite, amplificatoare de sunet și alte accesorii necesare vizionarii filmelor întocmai ca într-un cinema. Puteți să faceți din asta un tabiet și cel puțin o dată pe săptămână, și nu neapărat doar în weekend, să aveți o seară de film în care să savurați în living împreună o animație, un musical și oricare altă producție adaptată vârstei celor mici.

Gătit

Sursa foto: Unsplash

Să gătiți împreună cu cel mic poate deveni o adevărată distracție, deși e drept, va trebui să abdicați de la pretențiile de a ține bucătăria lună. Până la urmă, nu este neapărat prioritar rezultatul, ci pretextul de a fi împreună, de a învăța și a experimenta lucruri noi. Dacă ești critic cu tine și mereu îți spui că ai două mâini stângi, nu aplica același șablon și pentru cel mic, ci încurajează-l să continue, chiar dacă nu a reușit să separe din prima gălbenușurile de albuș, a încurcat zahărul cu sarea, iar cea mai mare parte a făinii pentru blatul de pizza a ajuns pe gresia din bucătărie. În plus, asigură-te că ascultați muzică în timp ce gătiți și că învățați noi pași de dans, astfel încât copilul să asocieze activitatea cu una plăcută.

A petrece timp de calitate cu cei dragi, indiferent de piedici, este cea mai mare dovadă de dragoste pe care le-o poți oferi, iar copilul tău merită să aibă în părinte un prieten și un partener de joacă, de gătit și de vizionat filme.

Cookies