Strategia națională de vaccinare anti-Covid ar putea fi aprobată vineri de Guvern

27 nov. 2020
19 Afișari
Strategia națională de vaccinare anti-Covid ar putea fi aprobată vineri de Guvern

În şedinţa de guvern de vineri, strategia națională de vaccinare anti-Covid ar putea fi aprobată. Săptămâna viitoare urmând să fie adoptată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Potrivit Agerpres, preşedintele României, Klaus Iohannis a convocat pentru joia viitoare CSAT, în sistem videoconferinţă, pe ordinea de zi fiind inclusă şi tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-Covid-19 în România, după cum a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Ce a declarat Klaus Iohannis

Într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni ce a avut loc zilele trecute, Klaus Iohannis spunea că „S-a decis ca această strategie de vaccinare să fie discutată şi aprobată în Guvern în prima şedinţă, care probabil va avea loc în această săptămână, vineri, iar săptămâna viitoare aceeaşi strategie să fie luată în discuţie în CSAT”.

După ce documentul va fi aprobat în Guvern, va fi făcut public şi o perioadă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor explica întreaga campanie, a mai prezicat președintele țării.

Klaus Iohannis speră că, în momentul în care vor exista date concludente referitoare la vaccinare, scepticismul cu privire la vaccinul anti-Covid va scădea.

Cine o să coordoneze campania de vaccinare anti-Covid la nivel național?

Valeriu Gheorghiță, medic la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, a fost desemnat coordonarul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 la nivel național.

Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis la sfârșitul ședinței de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19,la care a fost invitat și medicul Valeriu Gheorghiță. La ședința de marți, de la Cotroceni, au mai fost prezenți premierul Ludovic Orban, dar și alți membri ai Guvernului.

La nivel european, avem motive de optimism și se fac progrese evidente privind apariția noilor vaccinuri. România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona corespunzător această campanie și de aceea am convocat la Palatul Cotroceni o nouă întâlnire de lucru pe acest subiect. Vreau să vă transmit că, după elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii”, a declarat Klaus Iohannis.

Cookies