Strategia media marca Patriciu: De la conţinut online plătit la pomană cu barabule

de:
28 oct. 2010
1 Afișari
Strategia media marca Patriciu: De la conţinut online plătit la pomană cu barabule

După ce în luna iulie s-a erijat într-un vizionar al presei online autohtone, bătându-se cu pumnul în piept că îi va face pe români să plătească pentru conţinutul virtual, Dinu Patriciu a inaugurat astăzi, prin intermediul tabloidului Click, o nouă tendinţă în gazetăria românească: presa băcănistică.

Cumpărătorii ediţiei de joi a ziarului au primit cupoane pe care le pot valorifica la magazinele Mic.ro, deţinute tot de Dinu Patriciu: Dacă achiziţionează jumătate de kilogram de cartofi roşii primesc un kilogram întreg.

Afaceristul le-a dat astfel o lecţie usturătoare tuturor managerilor de presă care au împerecheat, de-a lungul timpului, ziarele româneşti cu tot soiul de tomuri, DVD-uri şi enciclopedii: Dragostea pentru slova tipărită trece prin stomac.

În condiţiile în care românii trebuie stimulaţi cu cartofi să dea 80 de bani pentru un ziar care te învaţă, în timp ce mergi cu metroul la muncă, unde poţi face sex cu nevasta altuia, ce şanse există ca ei să plătescă pentru conţinutul online, în special cel de calitate? Timpul şi Patriciu ne vor arăta.

Cookies