Strângere de fonduri pentru maternitatea Filantropia, demarată de Salvaţi Copiii

de:
18 dec. 2014
0 Afișari
Strângere de fonduri pentru maternitatea Filantropia, demarată de Salvaţi Copiii

Pentru achiziția celor două aparate, în valoare totală de 20.000 de euro, este nevoie de mobilizarea cât mai multor donatori, persoane fizice sau juridice, în condițiile în care, pentru a face față nevoilor din această secție, incubatorul ar trebui instalat în prima parte a anului viitor, informează un comunicat de presă al asociaţiei.

Spitalul Filantropia este cea mai veche clinică de obstetrică și ginecologie din România., înființată în anul 1813. Anul acesta, în maternitatea Filantropia au avut loc circa 3.300 de nașteri, din care 375 au fost premature, iar 145 au avut sub 32 de săptămâni.

Conform Mihaelei Demetrian, șefa secției de neonatologie din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București, „copiii născuți înainte de termen sunt ființele cele mai fragile din sistemul medical, total dependente de ajutorul nostru și de tehnologia modernă. În momentul de față avem nevoie urgentă de un incubator pentru îngrijirea prematurilor cu greutate foarte mică și de un audiometru. De ani buni avem un singur asemenea aparat, pe care îl utilizăm pentru testarea a 10 nou-născuți pe zi, în cadrul programului național de prevenire a surdității. Însă, deoarece avem un program de retestare a micuților ce nu trec testul în maternitate, aparatul nostru, oricum învechit, nu mai face față solicitărilor.”

„Demarăm această campanie de strângere de fonduri în speranța că vom sensibiliza cât mai multă lume cu privire la soarta acestor copii care decid să vină pe lume cu mult înainte de termen. Prin donarea acestor două echipamente esențiale în primele zile de viață ale prematurilor, ne dorim să ajutăm personalul medical excelent din cadrul Maternității Filantropia să își desfășoare activitatea în condiții corespunzătoare”, a declarat și Președintele executiv al Organizației Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu. 

Oricine se poate alătura cauzei, prin donații lunare de 10, 50 sau 100 de lei la adresa http://salvaticopiii.ro/?id2=doneaza&id3=formular&cauza=DMFEM&tip=lunara 

În urmă cu trei ani, Salvați Copiii România a lansat programul național de dotare a maternităților și secțiilor de nou-născuți din întreaga țară. Până acum, 4.800.000 lei au fost investiți în dotarea a 54 de maternități și secții de nou-născuți, contribuind astfel la salvarea și îngrijirea în condiții bune a peste 10.000 de nou-născuți anual.

Cookies