„Strâmtoarea Grozăvești” va avea pantă pentru persoane cu dizabilități și pentru mămici cu cărucioare. PS6: Lucrările la cel mai mic trotuar din București avansează

02 nov. 2023
694 Afișari
„Strâmtoarea Grozăvești” va avea pantă pentru persoane cu dizabilități și pentru mămici cu cărucioare. PS6: Lucrările la cel mai mic trotuar din București avansează
„Strâmtoarea Grozăvești” va avea pantă pentru persoane cu dizabilități și pentru mămici cu cărucioare. PS6: Lucrările la cel mai mic trotuar din București avansează. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Echipele Primăriei Sectorului 6 continuă lucrările de lărgire a trotuarului de 80 de cm din Grozăvești. Persoanele cu dizabilități sau mămicile cu cărucioare vor avea, în sfârșit, loc să treacă.

Trotuarul va fi accesibilizat

Primăria Sectorului 6 i-a informat pe bucureșteni, pe pagina de Facebook, că se lucrează în continuare la lărgirea „Strâmtoarei Grozăvești”.

PS6 anunțase că miercuri va fi dat jos gardul terasei din zonă. În aceeași zi, lucrările au avansat și a început lărgirea trotuarului de 80 de cm.

Trotuarul face legătura între strada George Ranetti și Splaiul Independenței. Primăria a anunțat că acesta va fi accesibilizat, astfel încât persoanele în scaun cu rotile și mămicile cu cărucioare să aibă loc să treacă fără probleme. Înainte, abia avea loc să treacă un om, un cărucior n-ar fi avut șanse să încapă.

Pentru acest lucru, muncitorii vor construi o pantă.

Se lucrează în continuare la lărgirea trotuarului din Grozăvești!
Îi facem și pantă pentru ca persoanele în cărucior rulat să-l poată folosi. La fel și mămicile!
Îl accesibilizăm, pentru că toți, indiferent de necesități, avem dreptul la mobilitate”, a transmis PS6.

Pentru a putea lărgi trotuarul, PS6 a plătit peste 2.000 de euro

După multă așteptare, bucureștenii vor putea să treacă fără probleme prin „Strâmtoarea Grozăvești”, care va deveni un trotuar în toată regula.

Marți, 31 octombrie 2023, administrația le-a transmis cetățenilor că vor fi demarate lucrările. Pentru a putea fi posibilă lărgirea respectivului trotuar au fost cumpărați 4 metri de la proprietarul terasei din vecinătate.

Consilierii generali au aprobat cumpărarea terenului în data de 28 iulie 2023. Suma pe care Primăria a plătit-o pentru achiziționarea acestuia a fost de 2.112 euro.

Cum arată trotuarul din Grozăvești acum
Cum arată trotuarul din Grozăvești acum. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Te-ar putea interesa și:

Cookies