Ștrampii doamnei Iohannis pe acest frig din Capitală

21 sept. 2022
1760 Afișari
Ștrampii doamnei Iohannis pe acest frig din Capitală
Ștrampii doamnei Iohannis pe acest frig din Capitală

Bună ziua, dragi cititori, bine v-am regăsit și săptămana aceasta când, după ce că aveam atâtea necazuri la nivel global, mai e și frig rău în Capitală.

Practic, perioada propriu zisă de ‘vreme de toamnă’, care în ultimii ani s-a scurtat din ce în ce mai tare – cunoscută femeilor drept perioada tranzițională în care puteam purta încălțămintea dintre sandale și ghete – acum nu mai există deloc. Ne uităm precum curcile în șifonier la stilettos și ne întrebam ‘Fetelor, eu ce mă fac cu voi până la primăvară?!’.

***

Vestea bună este că nu suntem singurele persoane aflate în necaz vestimentar, ci dimpreună cu noi se află și Întâia Țării, doamna Carmen Iohannis. Pe soția președintelui o vedem rar, ultima dată cred că am zărit-o ori la piramide, ori când a venit Jill Biden să vadă niște creșe în drum spre Ucraina, apoi la deschiderea anului școlar sau o altă ocazie similară în care soțul ei merge doar ca să folosească în discursuri cuvântul lui preferat – TRIBUTAR – , ca să dea senzația că treaba aia cu România Educată nu a fost neapărat un delir mincinos.

Deci, deunăzi Carmen Iohannis a fost cu soțul la înmormântarea Reginei Elisabeta, unde – după ce că s-au dus cum se duc unii miniștri după pizza cu coloana oficială prin București, respectiv într-un avion privat care costă 10.700 lei pe oră – s-a cam și îmbrăcat, după cum a zis Cătălin Botezatu – INADMISIBIL.

„Rochia de catifea are un decolteu mult prea mare. Inadmisibil! Un decolteu mult mai mic, de tip Jackie Onassis, ar fi fost mult mai potrivit contextului. Nici pălăria nu e deloc potrivită. Lungimea rochiei este corectă, dar ciorapul este mult prea mat. Iohannis, în schimb, este impecabil!”, a declarat designerul Cătălin Botezatu pentru Click.

Putem presupune că însăși Regina a fost atât de marcată de acest dezastru vestimentaro-geopolitic încât s-a ridicat din sicriu, i-a aranjat lui Carmen pălăria, i-a dat niște ștrampi mai vechi de-ai ei, apoi s-a dus înapoi în coșciug, să moară la loc liniștită.

***

Tot pe subiect prezidențial, dar nu numai, săptămana aceasta Gabriel Liiceanu a avut niște comentarii foarte dure la adresa bătăii de joc care este România Educată, programul cu care ne aburește Klaus Iohannis de mult timp. ‘Cum poate Iohannis, care este profesor, să spună că are toleranță zero față de plagiat și să stea alături de un premier hoț? România este singura țară care a avut trei prim-miniștri plagiatori.’, a declarat scriitorul.

Apoi continuat prin a aduce aminte publicului că în țara noastră. ‘Românii citesc mai puțin de cinci minute pe zi, iar 35% dintre români declară că n-au citit niciodată o carte. 68% dintre români n-au citit nicio carte în ultimul an, doar 20% citesc o dată pe lună și 8% – zilnic.’

În primul rând, aș vrea să îi văd eu pe ăia 8% care citesc zilnic și mai ales ce citesc. Autobiografia lui Michelle Obama? Captionuri pe Instagram?

Personal, cred că oamenii au fost întrebați ‘cât de des citiți?’, iar 8% au zis ‘în fiecare zi’ deoarece ei zilnic merg la supermarket și citesc etichetele alimentelor să vadă ce conține gluten sau alt element care ne omoară zilele astea. Matematic, acest procent ar însemna ca aproximativ 1 din 10 cunoscuți de-ai voștri să citească zilnic – așa se întâmplă? 

***

Vești noi și de pe frontul de la dreapta sus –  în această dimineață, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială a populației ruse pentru Operațiunea Militară Specială de Omorât Copii ȘAMD în Ucraina. Conform unui text publicat de Marin Gherman în Libertatea, aflăm că, practic, rezervist în Federație e cam oricine a făcut armata (serviciul militar este obligatoriu în Rusia) și că, la nivel teoretic, majoritatea bărbaților pot fi chemați la răsboiu’.

Nu știm ce sentimente nutrește populația Rusiei în acest sens, însă dacă s-ar fi întâmplat aceeași situație la noi în Romania și trebuia să facem rost de bărbați care să apere o bucată de țară împotriva unui dușman inventat (Putin spune că acești soldați vor fi mobilizați pentru apărarea zonelor de teritoriu rusesc care ar fi fost invadate de Ucraina), situația era altfel. 

Adică să zicem că ne atacă Bulgaria – de ce nu? – și până îi dădeau pe ai noștri jos de pe trotinete și le dezlipeau flat white-urile din mână ca să îi urce pe tancuri, eram toate măritate cu bulgari și făceam salată de castraveți peste Dunăre.

Ceea ce nu pare neapărat o idee proastă, mai ales că zilele astea în Bulgaria pare mai cald a decât la noi.

Nota B365.ro: O să îți placă și:

Cookies