Stradă pe 6 benzi între Prelungirea Ghencea şi Şoseaua Alexandriei, un mare proiect de infrastructură ce va fi realizat în București

05 iul. 2022
1800 Afișari
Stradă pe 6 benzi între Prelungirea Ghencea şi Şoseaua Alexandriei, un mare proiect de infrastructură ce va fi realizat în București
FOTO: Nicușor Dan pe Bulevardul Prelungirea Ghencea/ CONFERINTA - 5 IUNIE 2020 Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, azi, că va fi realizat un mare proiect de infrastructură în București, respectiv se va construi o arteră pe 6 benzi ce va face conexiunea între Prelungirea Ghencea şi Şoseaua Alexandriei. Astfel se va închide inelul median în zona de sud a oraşului, a precizat acesta.

Edilul a adăugat că deja i-a fost atribuit Companiei Municipale Energetica contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiţii „Prelungire Str. Braşov între Prelungirea Ghencea şi Şos. Alexandriei”, iar termenul pentru elaborarea studiului de fezabilitate este de 4 luni, după care urmează lansarea în SEAP a achiziţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor.

„Lucrăm la un proiect de infrastructură important pentru Capitală, respectiv conexiunea dintre Prelungirea Ghencea şi Şoseaua Alexandriei, care va duce la închiderea inelului median în zona de sud a oraşului. Am atribuit deja Companiei Municipale Energetica contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiţii „Prelungire Str. Braşov între Prelungirea Ghencea şi Şos. Alexandriei”, a scris marți Nicuşor Dan, pe Facebook.

Proiectul constă în realizarea unei legături rutiere în prelungirea străzii Braşov din sectorul 6, între sensul giratoriu din zona Dedeman Ghencea şi Şoseaua Alexandriei (zona cuprinsă între Penitenciarul Rahova şi Autobaza STB Alexandria).

Proiectul va fluidiza traficul în zona de sud-vest a Capitalei

Primarul general a mai spus că va fi construită astfel o nouă arteră, care va avea 6 benzi de circulaţie, spaţiu verde în zona mediană, care să asigure în viitor realizarea unei linii duble de tramvai, trotuare şi piste pentru biciclete, în funcţie de situaţia din teren.

„Proiectul e necesar pentru fluidizarea traficului în zona de sud-vest a Capitalei, care s-a dezvoltat în ultimii ani prin construirea unor ansambluri rezidenţiale, dar şi a unor spaţii comerciale sau clădiri de birouri. De asemenea, şi localităţile limitrofe precum Bragadiru, Domneşti sau Clinceni s-au dezvoltat din punct de vedere imobiliar, ceea ce a dus la creşterea numărului de locuitori şi de autovehicule.””, a completat Nicuşor Dan.

Termenul pentru elaborarea studiului de fezabilitate este de 4 luni, după care urmează lansarea în SEAP a achiziţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies