Strada copaci roz din centrul Bucureștiului și blestemul de pe Popișteanu

19 mart. 2024
8316 Afișari
Strada copaci roz din centrul Bucureștiului și blestemul de pe Popișteanu
Strada copaci roz din centrul Bucureștiului și blestemul de pe Popișteanu | Foto: Maria Coman/B365.ro

Știm, toată lumea se înghesuie la magnolii, care sunt spectaculoase, demanding, pretențioase, supărăcioase (nu glumesc deloc, știu magnolii care s-au supărat că au fost toaletate și nu au mai înflorit cu anii). Dar există viață și după magnolii, iar în București sunt  și niște alți copaci frumoși delicat primăvara, dar care rămân frumoși pe tot parcursul verii și toamnei, pentru că sunt vișinii- movulii așa. 

Copacii roz de pe Principatele Unite

Acum, primăvara, sunt roz delicat, ca niște pomi fructiferi, dar nu sunt pomi fructiferi, vă spun pentru că îi cunosc și îi urmăresc de mult și îmi și doresc să am unul (ce să faci, așa e cu simțul proprietății). Strada pe care sunt cei mai mulți, aproape plină, e Principatele Unite, în spate la Patriarhie, pe lângă liceul de muzică și aproape de cel de coregrafie și balet.

Strada copaci roz din centrul Bucureștiului și blestemul de pe Popișteanu
Copacii roz de pe Principatele Unite | Foto: Maria Coman/B375.ro

Nu e o zonă foarte prietenoasă, e adevărat, pentru că e complet haotică, sunt case vechi și părăginite, case mai noi și nepotrivite, blocuri răsărite pe unde nici nu te aștepți, lume multă, amestecată, deh, suntem totuși în fosta mahala Flâmânda, nu chiar în zona de bogați a orașului, E o zonă care a scăpat la limită de celebrele demolări ale lui Ceaușescu, iar de atunci încoace nu a existat nicio viziune care să o ajute să  prindă o identitate. Așa că, desigur, copacii ăștia superbi nu sunt foarte vizbili, pentru că peste tot sunt mașini, și pe o parte, și pe cealaltă, fără prea mult sens.

Dar merită, poate într-un week-end, să le dați și lor niște atenție. În curând o să apară și afișele electorale, pentru că, nu e așa, începe marea bătălie pentru încă un mandat, dar ei, copacii,  vor rămâne acolo, sper.  (afișe au apărut deja, Nicușor Dan mi-a zâmbit și mi -a mulțumit de pe spatele unui bloc aflat pe o stradă unde e o groapă care a devenit prietena mea de câțiva ani buni, cred că și ea e susținătoare, pentru că nimeni nu pare să vrea să o înlăture de acolo)

Colțul blestemat din intersecția Clăbucet cu Popișteanu

Dar, pentru că veni vorba despre mașini și domnia acestora printre noi, să vorbim și despre al doilea subiect al zilei: știm deja că, în București, toată lumea are senzația că poate să parcheze oriunde. Și asta, din nou știm, nu e nicio exagerare. Se parchează fără emoții pe trotuare, ele practic au fost construite pentru șoferul grăbit care nu poate merge pe jos. Știm deja că și toate colțurile de stradă sunt pentru parcat mașini, nu are vreo importanță că nu se mai vede nimic atunci când intri în intersecții, că de aia crește numărul de accidente, aici e domnia junglei, ai dreptul să parchezi pentru că cel mai adesea nu ți se întâmplă nimic. 

Și interesant este că nici celebrii stâlpișori galben murdar nu au vreo șansă să învingă jungla și triburile sale de parcatori fără sens. Pentru că în Sectorul 1, la doamna franțuzoaică, la intersecția dintre Clăbucet și aviator Popișteanu, se întâmplă des ca șoferii îndreptățiți  (îndreptățiți de ei înșiși, nu că ar avea ceva special) să parcheze atât de eficient încât să nu blocheze doar alte mașini, pietoni, cărucioare, ci inclusiv tramvaie.

La final, mai bine vă mai arăt un copac roz.

Strada copaci roz din centrul Bucureștiului și blestemul de pe Popișteanu
Foto: Maria Coman/B375.ro

Tot Maria, mai jos:

Cookies