Știți linia de cale ferată care face legătura între Gara de Nord și Otopeni? Intră în reabilitare, la nici un an de funcționare

07 sept. 2021
10402 Afișari
Știți linia de cale ferată care face legătura între Gara de Nord și Otopeni? Intră în reabilitare, la nici un an de funcționare
Știți linia de cale ferată care face legătura între Gara de Nord și Otopeni? Intră în reabilitare, la nici un an de funcționare

Linia de cale ferată care face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni intră în reabilitare începând cu data de 15 septembrie. Anunțul vine la nici un an de la funcționare și a fost făcut de Cătălin Drulă, ministrul demisionar al Transporturilor.

Știți linia de cale ferată care face legătura între Gara de Nord și Otopeni? Intră în reabilitare, la nici un an de funcționare.

Anunțul a fost făcut marți, în conferința de presă susținută de ministrul demisionar al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Linia de cale ferată care face legătura între Gara de Nord și Otopeni intră în reabilitare

Începând cu data de 15 septembrie, CFR SA începe programul de reabilitare a liniei de cale ferată care face legătura între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Ministrul demisionar al Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut anunțul în conferința de bilanț.

Recomandăm și: EXCLUSIV | Cel mai secret loc din Gara de Nord București: sala de așteptare a Regilor. “Uimitor” e puțin spus

Această decizie a fost luată deoarece „linia nu este comodă”.

„Trenul se zgâlţâie destul de tare, are 100 de km/h, dar este în parametrii tehnici”, a explicat Cătălin Drulă, potrivit antena3.ro.

Drulă a explicat cum se va derula programul de reabilitare a liniei de cale ferată. Vor fi închideri de noapte, iar prima dată CFR SA, va înlocui elemente.

„Iar apoi pe închideri mai lungi de noapte cu deviere prin ramificaţia Buciumeni vor face reparaţii capitale.”, a continuat Drulă să explice cum vor avea loc reparațiile.

Se va folosi șină sudată continuă. Acest tip de șină nu are restricții la căldură. Ministrul demisionar al Transporturilor spune că s-a „gândit și la asta”.

Nu a trecut nici un an de când trenurile funcționează pe această linie

Cătălin Drulă a ținut să menționeze că linia de cale ferată care face legătura între Gara de Nord și Otopeni „a crescut extraordinar”.

Recomandăm și: Urmează stația Parc Mogoşoaia. Trenurile CFR între Gara de Nord şi Aeroport vor opri şi în Mogoșoaia. Cât costă biletul

Datele la zi arată că aproximativ 700 de mii de persoane anualizat folosesc această linie.

„600 – 700 mii de pasageri anualizat faţă de traficul săptămânii trecute pe linia de aeroport”, spune Drulă.

Trenurile au început să fie folosite și deservesc și zonelor periurbane pentru că au opriri la Otopeni și la Mogoșoaia. Cătălin Drulă a subliniat că acest model trebuie promovat.

În data de 13 decembrie 2020 au început să circule trenurile pe linia de cale ferată care asigură legătura între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.

Cookies