Știți ce este un foarte scurt metraj? Festivalul Internațional Très Court începe la București pe 2 iunie

01 iun. 2023
51 Afișari
Știți ce este un foarte scurt metraj? Festivalul Internațional Très Court începe la București pe 2 iunie

Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj Très Court începe vineri, 2 iunie, iar România nu avea cum să lipsească de pe harta organizatorilor. Evenimentul reunește cele mai bune foarte scurt metraje din lume și are loc într-o mulțime de țări de pe glob în același timp: de la Montreal la Veneția și din China în România. În țara noastră vor fi organizate proiecții în zece orașe, după cum urmează: București, Arad, Baia Mare, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Piteşti, Râşnov, Sighetu Marmaţiei și Timişoara.

Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj Très Court a ajuns la a 25-a ediție și începe vineri, 2 iunie și în 10 orașe din România, capul de afiș fiind Bucureștiul. Până pe 11 iunie, locuitorii din Capitală și nu numai vor putea vedea cele mai bune producții mondiale de foarte scurt metraje, adică filme cu o durată de maximum patru minute.

Știți ce este un foarte scurt metraj? Festivalul Internațional Très Court începe la București pe 2 iunie

Creatorii din centrul acestui festival fac parte din tânăra generație și au ca scop afirmarea în fața unui public extrem de larg pe marile ecrane încă de la începutul carierei.

„De la Montreal la Veneţia, din China în România şi din insulele Seychelles în Noua Caledonie, publicul va vibra pe ritmul foarte scurt-metrajelor care, anul acesta, mai mult ca niciodată, vor dezvălui talentul şi pertinenţa noii generaţii de cineaşti. Să spui o poveste în mai puţin de patru minute poate părea improbabil. Şi totuşi, într-o epocă în care totul se accelerează, în care schimbările climatice, sociale, tehnologice se află în centrul reflecţiilor şi al dezbaterilor, regizorii şi regizoarele îşi exersează virtuozitatea prin acest format condensat, care surprinde esenţialul”, au transmis reprezentanții Festivalului Internațional de Foarte Scurt Metraj Très Court.

Ediția din acest an are în prim-plan competiția internațională, care adună laolaltă cele mai bune filme cu o lungime de maximum patru minute din lume, dar și selecția „Cuvintele Femeilor”, unde participă filme realizate exclusiv de femei sau selecția franceză, care celebrează francofonia și subiecte socio-culturale de actualitate din Franța. Mai mult, festivalul a pregătit și selecția familială, destinată copiilor și părinților, selecția „Să râdem (înainte de sfârșitul lumii)” și selecția documentară, cu cadre unice de pe tot globul.

Festivalul atrage an de an peste 15.000 de spectatori pe întregul glob. Faza finală a festivalului are loc în Franța, la Tours, unde vor fi acordate nouă premii, printre care marele premiu, premiul pentru drepturile femeilor și premiul internațional al publicului, unde și votul bucureștenilor va conta.

CITEȘTE ȘI

Alte întâmplări neplăcute în traficul din București: Un șofer STB a prins o fetiță în ușile autobuzului, mămica a fost revoltată

Controale la depourile și autobazele din București și Ilfov. Unde au găsit reprezentanții TPBI cele mai îngrijite vehicule

Trei fetițe și-au înființat o mică afacere în Bucureștii Noi. Acestea și-au făcut un stand și au început să vândă limonadă

Cookies