Stimulent de 1.500 de lei pentru părinți. Cine și în ce condiții poate beneficia de acesta

07 apr. 2021
209 afișări
Stimulent de 1.500 de lei pentru părinți. Cine și în ce condiții poate beneficia de acesta

Stimulent de 1.500 de lei pentru părinți. Cei care aleg să se întoarcă la muncă până la vârsta de 6 luni a copilului urmează să beneficieze de acesta.

Guvernul a aprobat, miercuri, OUG prin care se acordă un stimulent de 1.500 de lei pentru părinți, dacă aceștia se întorc la serviciu până la vârsta de 6 luni a copilului.

Conform autorităților, rămâne în vigoare și stimulentul de 650 de lei pentru cei care se întorc în termenul legal. Mai mult, se va lua în calcul și perioada în care părinții au fost în șomaj tehnic la calculul perioadei pentru stabilirea indemnizației pentru creșterea copilului.

„E o măsură activă, care încurajează întoarcerea la muncă. De asemenea contribuie la creșterea veniturilor părinților, scade riscul deprofesionalizării și asigură o forță de muncă necesară în momentul de față la nivelul angajatorului. Practic, noile prevederi incluse în proiect sunt următoarele: se acordă un stimulent de 1.500 de lei în locul stimulentului de 650 de lei dacă părinții aleg să se întoarcă la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni de către copil sau vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități. Se menține stimulentul de 650 de lei pentru părinții care revin în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani și, de asemenea, după împlinirea vârstei de 6 luni sau un an în cazul copilului cu handicap până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 sau de 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități”, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Conform OUG, dacă părintele s-a întors la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni a copilului, dar nu din vina lui își pierde locul de muncă, va beneficia de acest stimul de inserție dacă în interval de 2 ani își găsește loc de muncă.

Cookies