Sterilizările gratuite pentru cățeii de rasă comună din București continuă în 2023. Clinicile veterinare mobile ajung în sectoarele 1, 2 și 4

08 ian. 2023
507 Afișari
Sterilizările gratuite pentru cățeii de rasă comună din București continuă în 2023. Clinicile veterinare mobile ajung în sectoarele 1, 2 și 4
Sterilizările gratuite pentru cățeii de rasă comună din București continuă în 2023. Clinicile veterinare mobile ajung în sectoarele 1, 2 și 4 | Sursă foto: Unspalsh

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că, de la finalul lunii ianuarie, campania privind sterilizările gratuite va fi reluată în București.

Astfel că, bucureștenii ce au căței de rasă comună pot merge cu ei să îi sterilizeze în clinicile mobile partenere în campanie.

Sterilizările gratuite pentru cățeii de rasă comună din București continuă

Bucureștenii care au căței de rasă comună și care doresc să îi sterilizeze și o pot face în cadrul campaniei de sterilizare și microcipare gratuită ce este derulată de PMB, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

Nicușor Dan a anunțat că începând din data de 27 ianuarie 2023 (vineri) aceasta urmează să fie reluată. Sterilizările vor fi realizate în cadrul unor clinici veterinare mobile.

În luna decembrie a anului trecut, clinicile mobile au fost amplasate în Sectoarele 3,5 și 6. De data aceasta, clinicile vor ajunge în Sectoarele 1,2 și 4.

În cadrul aceste campanii se asigură în mod gratuit:

  • Anestezia,
  • Sterilizarea,
  • Tratamentul de după operație,
  • Microciparea,
  • Înregistrarea în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân,
  • Obținerea carnetul de sănătate.

Sterilizarea este singura soluție civilizată pentru a combate fenomenul înmulțirii necontrolate a animalelor, a transmis Nicușor Dan.

Persoanele interesate de a beneficia de această campanie pot suna la numărul de telefon 0743204942 pentru programări. Orarul în care puteți suna este: luni – vineri, în intervalul orar 09:00 – 16:00.

ASPA caută voluntari

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a anunțat, prin intermediul unei postări făcute pe pagina de Facebook, că se află în căutare de voluntari care să aibă grijă micuții blănoși din centrele de adopție.

Cățeii noștri au nevoie de cât mai multă interacțiune cu oamenii, pentru a deveni mai sociabili și a le crește șansele de a fi adoptați. Așadar au nevoie de voluntari, a transmis ASPA.

Bucureștenii ce sunt interesați să devină voluntari sau cei care vor să ia parte la acțiuni de voluntariat desfășurate în grupuri mai mari trebuie să trimită, atât o solicitare, cât și datele de contact. Aceste pot fi trimise la adresa de e-mail: [email protected].

Cookies