Sterilizări gratuite pentru 5.000 de câini din București. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de CGMB

31 aug. 2022
124 Afișari
Sterilizări gratuite pentru 5.000 de câini din București. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de CGMB
Sterilizări gratuite pentru 5.000 de câini din București. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de CGMB | Sursă foto: Unsplash

Primăria Municipiului București a anunțat că va începe o nouă campanie de sterilizări gratuite pentru câinii de rasă comună din Capitală. Astfel că, municipalitatea va asigura sterilizarea pentru 5.000 de câini

Sterilizări gratuite pentru 5.000 de câini din București

În ședința de miercuri, 31 august 2022, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat proiectul de hotărâre ce face referire la derularea unei noi campanii de sterilizare și de microcipare în București.

Astfel că, vor fi asigurate, în mod gratuit, 5.000 de sterilizări ale cățeilor de rasă comună, cu deținător.  Proiectul prevede subvenționarea din bugetul Autorității de Supraveghere și Protecția Animalelor (ASPA) pentru următoarele servicii:

  • Microciparea și înregistrarea câinilor în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS),
  • Sterilizarea câinilor de rasă comună, cu deținător.

Campania se adresează bucureștenilor

În cadrul acestei campanii vor beneficia de sterilizări și de microcipări cățeii ce se află în posesia persoanelor fizice care au domiciliul sau reședința în București.

În Capitală au fost derulate, pe parcursul anilor, mai multe programe de sterilizare gratuite, prin intermediul ASPA. Posesorii de animale de companie au arătat un interes crescut față de acest gen de programe.

În total, din anul 2018 până în 2021 au fost sterilizate 16.300 de animale de companie, după cum urmează:

  • 2018 – 2.800 de animale,
  • 2019 – 6.500 de animale (dintre care 1.960 câini),
  • 2021-2022 – 7.000 de animale ( dintre care 1.666 câini).

Continuarea acestor programe contribuie la stoparea înmulțirii necontrolate a animalelor și implicit a abandonului acestora, a transmis PMB.

Posesorii de animale de companie sunt obligați prin lege să le identifice prin microcip și să le înregistreze în RECS, registrul de este gestiona de către Colegiul Medicilor Veterinari (CMV).

Microciparea și înregistrarea în RECS au scopul de a reveni abandonul câinilor și de a ajuta la sancționarea celor care nu respectă legea. Prin intermediul microcipului autoritățile pot identifica proprietarii câinilor ce sunt abandonați.

Cookies