ARHIVA B365

Sterilizare gratuită pentru câinii şi pisicile fără pedigree din BUCUREȘTI. Ce trebuie să ȘTIM

 

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a dat startul campaniei pentru sterilizarea gratuită a câinilor şi pisicilor care au stăpân.

Pe pagina www.aspa.ro, precum şi pe pagina de Facebook a autorităţii pot fi găsite adresele celor 11 cabinete veterinare partenere, înscrise în campania „Sterilizarea nu te costă nimic”.

Este vorba despre o campanie a Primăriei Municipiului Bucureşti, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, care vizează realizarea unui număr de 7.200 de sterilizări gratuite, dintre care 3.600 pentru câini şi 3.600 pentru pisici, şi se desfăşoară pe parcursul a opt săptămâni, până în data de 17 decembrie, se arată pe pagina de Facebook a ASPA Bucureşti.

Actele necesare sunt cartea de identitate şi carnetul de sănătate al animalului. În cazul în care nu există un carnet de sănătate, acesta va fi eliberat la cabinet.

Conform informaţiilor de pe pagina de internet, procedura de sterilizare este o intervenţie chirurgicală sigură pentru câine, efectuându-se numai sub anestezie generală. Printre beneficiile sterilizării este menţionată menţinerea stării de sănătate a câinelui şi creşterea speranţei de viaţă. În ceea ce priveşte deţinătorul, se reduce semnificativ costul îngrijirii câinelui din punct de vedere medical; se elimină problemele de comportament şi igienă asociate perioadelor de călduri, problemele asociate dezechilibrului hormonal sau situaţiile neplăcute apărute în urma montelor accidentale.

Totodată, sterilizarea câinilor previne repopularea municipiului Bucureşti cu animale fără stăpân, permite identificarea rapidă a reproducătorilor/comercianţilor neautorizaţi şi reducerea costurilor municipalităţii privind gestionarea populaţiei canine.

Pe 28 martie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat un proiect privind sterilizarea gratuită a maximum 7.200 de câini şi pisici fără pedigree, care au stăpân.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button