STENOGRAME. Primarul Gheorghe Nichita instalase sistem GPS pe mașina iubitei

de:
01 mai 2015
0 afișări
STENOGRAME. Primarul Gheorghe Nichita instalase sistem GPS pe mașina iubitei

STENOGRAME, PRIMAR IAȘI – GHEORGHE NICHITA. Procurorii sustin ca lucratorii Politiei Locale Iasi, respectiv directorul general Liviu Hliboceanu si subalternul sau Stefan Avirvarei, sef serviciu, retinuti in acest doar, isi indeplinesc in mod defectuos atributiile de serviciu, in sensul utilizarii resurselor institutiei, respectiv angajati, autoturisme si carburant, in interesul personal al primarului Nichita, respectiv pentru a efectua verificari cu privire la activitati desfasurate persoana din anturajul primarului, arată hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI: Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, denunțat la DNA de o angajată

In intervalul 25-27 martie, Gheorghe Nichita, si-a folosit autoritatea pentru a le trasa functionarilor din politie sarcini ce exced atributiilor de serviciu in sensul ca acestia au desfasurat activitati de supraveghere a Adinei Mihaela Samson (n.r. iubita edilului), scopul fiind exclusiv un interes personal al edilului.

Potrivit referatului, din discutia purtata in 25 martie, ora 12.43, de Avirvarei cu Nichita, rezulta ca edilul i-a solicitat politistului local stabilirea locului in care se afla Adina Samson si demararea unei activitati de supraveghere a acesteia, primind un raspuns pozitiv din partea functionarului politiei locale.

STENOGRAME, PRIMAR IAȘI – GHEORGHE NICHITA.

„Avirvarei : Sa traiti.

Nichita : Deci masina o ramas ca sa faca revizia acolo, totu-i in regula, o plecat Costel Chisca ca sa se asigure, schimba cauciucurile.

Avirvarei: Perfect.

Nichita: Povestea este ca in timpul asta nu stim alte lucruri, stii?

Avirvarei: Da n-o ramas acolo?

Nichita: Doar masina, ea o plecat.

Avirvarei: Nu s-o fi dus la spital?

Nichita: Nu merge la spital azi, nu stiu de unde puteti sa preluati, ori de acasa, ori… pentru dupa amiaza. O fi prin oras, nu stiu.

Avirvarei: Sa incercam sa preluam deci.

Nichita: Da discret si elegant.

Avirvarei: Ok.

Nichita: Daca puteti.

Avirvarei: Facem tot posibilul.

Nichita: Daca nu, cand ajunge, cand nu ajunge…

Avirvarei: Am inteles.

Nichita: Bine, pa, da cu multa discretie, bine.”

In continuare, procurorii sustin ca faptul ca Avirvarei s-a angrenat in activitatea solicitata de catre primar rezulta din discutia purtata in aceeasi zi la ora 15.22, acesta confirmand ca se afla in zona de domiciliu a numitei Samson, fara a putea stabili insa unde se afla aceasta.

„Avirvarei: Sa traiti, nu mai stiu mare lucru.

Nichita: Nici acasa nu stii, nu?

Avirvarei: Pai acolo ma invart. Daca… domnul Chisca oare nu stie?

Nichita: N-are cum mai, de unde sa stie? N-are cum si nu sunam, ca daca sunam nu-i bine.

Avirvarei: Da.

Nichita: Bine, asta e.

Avirvarei: Mai stau pe faza.”

In referat se precizeaza ca, fiind nemultumit de faptul ca inca nu se reusise localizarea iubitei, Nichita l-a contactat la ora 15.27 pe Liviu Hliboceanu, caruia i-a solicitat sa faca verificari pe itinerariul obisnuit al acesteia, pentru a stabili cu exactitate locul in care se afla.

„Hliboceanu: Traiti, sefu.

Nichita: Vezi cum putem sa aflam cam unde ar fi, o plecat din service cu nu stiu ce, Chisca tre’ sa stie si vezi obisnuit, vezi Oscar-ul, vezi Palas-ul, vezi Bucur Dent-ul, adica Gioconda, adica stim traseele astea, nu?

Hliboceanu: Da, da, da.

Nichita: Eventual daca e acasa, o sa ne dam seama mai tarziu, ca va iesi sau…

Hliboceanu: Da, verific si va sun.

Nichita: Incearca sa le dai o mana de ajutor la ai tai, ca ei acum… nu poti sa-i trimiti peste tot pe toti.

Hliboceanu: Da, da, da.

Nichita: Bine si daca e nevoie, la Bucur Dent poate sa mearga cineva, eu stiu, sa vada programarea.

Hliboceanu: Da, haideti ca sun.”

La ora 15.29, seful politiei l-a contactat pe Avirvarei si i-a solicitat sa verifice unde se afla Adina Samson. Din discutiile celor doi rezulta ca primul fusese deja insarcinat cu verificarea zonelor despre care se cunostea, ca urmare a monitorizarilor anterioare, ca sunt frecventate de aceasta, dar si ca au fost implicati si alti functionari ai Politiei, inclusiv la domiciliul Adinei Samson.

Anchetatorii mentioneaza ca implicarea functionarilor Politiei in cautarea acesteia pentru a fi „preluata” in supraveghere rezulta si din discutia purtata la ora 17.02, in care Hliboceanu i-a transmis lui Avirvarei modul in care sunt dispusi in teren pentru a reusi localizarea, manifestandu-si si ingrijorarea legata de eventuala descoperire a sistemului de urmarire prin GPS montat pe autoturismul Adinei Samson, cu ocazia operatiunilor de service. Stefan Avirvarei i-a dat asigurari ca acest lucru nu se va intampla deoarece Costel Chisca se afla la service-ul auto tocmai pentru acest motiv.

„Hliboceanu: Da oare aia de acolo de la revizie stiu sa nu umble la…?

Avirvarei: Da, ca l-am trimis pe Chisca acolo.

Hliboceanu: Si nu stii, o scoate tot azi?

Avirvarei: Habar n-am.

Hliboceanu: Ia suna-l pe Chisca si-l intreaba.

Avirvarei: Ok, il sun, bine.”

STENOGRAME, PRIMAR IAȘI – GHEORGHE NICHITA. In document este redata si o convorbire de la ora 17.28, Hliboceanu fiind contactat de catre Nichita pentru a se interesa de stadiul activitatii de supraveghere, fiindu-i transmis ca pana la momentul respectiv, Adina Samson nu fusese gasita, rezultand ca primarul a avut reprezentarea numarului de persoane implicate precum si durata acestei activitati.

Ulterior, desi activitatile desfasurate de catre functionarii Politiei in acea zi nu au avut drept rezultat localizarea acesteia, Nichita i-a solicitat lui Hliboceanu ca supravegherea sa continue pana in jurul orei 21.00, dupa care sa fie reluata in cursul zilei urmatoare.

„Nichita: N-ai vazut nimic, nu?

Hliboceanu: Nu, in schimb e televizorul aprins, o mai aprins lumina-n dormitor, o inceput sa fie miscare, la un moment dat nu era, da mai stam.

Nichita: Mai stai o ora, maine dimineata e important sa vezi.

Hliboceanu: Bun atunci.

Nichita: Ca maine la 8-9 sa stii daca… maine ar trebui sa legati echipa voastra cu echipa cealalta, stii? Pana cand se ia celalalt…

Hliboceanu: Am inteles, da”

DNA arata ca in 27 martie activitatea de supraveghere a Adinei Samson a fost facuta si cu sprijinul unei societati de detectivi particulari.

Totodata, in document, se precizeaza si ca incepand cu 24 aprilie, la ora 12.29, Nichita l-a contactat pe Avirvarei, caruia i-a solicitat ca in zilele urmatoare sa desfasoare activitate de supraveghere, cerand sporirea efectivelor in teren, intrucat Adina Samson trebuia sa se intalneasca cu o persoana de sex masculin care venea in Romania cu avionul. De asemenea, pentru a afla detalii legate de sosirea persoanei respective edilul i-a solicitat functionarului public sa ia legatura cu Marius Ostaficiuc.

„Nichita: Baietii sunt pe baricade, da?

Avirvarei: Sunt, da, sunt pe aproape.

(…)

Nichita: Da vezi despre ce-i vorba si doi, mai vreau un lucru. Noaptea asta si maine si duminica vreau vigilenta maxima.

Avirvarei:Am inteles, am inteles.

Nichita: Ca adica mai multa lume.

Avirvarei: Ihi.

Nichita: Ca s-ar putea sa vina cineva din afara.

Avirvarei: Ok.

Nichita: Daca te cauta Marius iti da ceva, ai sa monitorizezi. Da? (…) Ca sunt niste mesaje, niste …

(…)

Avirvarei: Stiu, stiu, stiu.”

STENOGRAME, PRIMAR IAȘI – GHEORGHE NICHITA. In ziua urmatoare, 25 aprilie, Avirvarei i-a comunicat primarului despre sosirea persoanei in cauza: „A sosit in Iasi de dimineata. Ea a iesit. Auchan acum. E posibil sa se intersecteze in curand.”

Cookies