ARHIVA B365

Stenograme Gruia Stoica – avocatul Boștină: Cum încercau să aranjeze licitația

Inițial, Gruia Stoica l-a întrebat pe Doru-Cătălin Boștină dacă, se mai află în relații bune cu fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor din anul 2013 („Zi-mi şi mie tu erai pe bune cu un secretar de stat de la Transporturi, Găurean”), informează evz.ro.

Urmarea a răspunsului afirmativ al lui Doru-Cătălin Boștină , Stoica Gruia a continuat, fiind interesat „cât de bine îl mai strunește pe directorul de la Transporturi, pe ăla mare”(n.n. referire la, directorul general al C.F.R. Marfă). Doru-Cătălin Boștină nu a fost capabil să ofere un răspuns concret dar a promis că „se va ocupa”.

Următoarele replici ale celor doi inculpați trădează evident menirea infracțională a întrevederii din data de 22 ianuarie 2014:
Stoica Gruia: Cine este mai influent acolo, Fenechiu sau Găurean?(n.n. referire la fostul ministru al Transporturilor, Fenechiu Relu)
Doru-Cătălin Boștină: Fenechiu nu mai are cum…
Gruia Stoica: Aşteptăm! Găurean era omul lui. Deci după ce… îţi spun exact, vreau să-ţi fac o propunere.
Doru-Cătălin Boștină: Da. Da.
Gruia Stoica: Propunerea este că a mai avut un contract.
Doru-Cătălin Boștină: Da
Gruia Stoica: Asta înseamnă …scurt….
Doru-Cătălin Boștină: Mă ocup ?!
Gruia Stoica: Da, dar nu trebuie să…., deci, trebuie să aflăm…ştii tu…
Discuţia a fost reluată, propunerea
În contextul aceleiași discuții, Boștină Doru Cătălin a revenit la subiectul inițial și i-a cerut Stoica Gruia lămuriri suplimentarea referitoare la subiectul pe care urma să îl abordeze la întâlnirea de ziua următoare cu Găurean Călin-Bogdan: „Deci, de la Găurean ce trebuie să mai aflu dacă mai are controlul trebii? De la Găurean trebuie să aflu dacă mai e în controlul trebii? Acolo la Marfă?”. În referire la acest aspect, inculpatul Stoica Gruia i-a detaliat lui Boștină Doru Cătălin care era de fapt scopul intervenției sale pe lângă numitul Găurean Călin-Bogdan anume, licitație ce urma să fie organizată de CEO la data de 29.01.2014 și care a avea ca obiect „un transport mare de cărbune”:

Gruia Stoica: Da. E o licitaţie peste o săptămână.
Boștină Doru-Cătălin: Da.
Gruia Stoica: Marţi.
Boștină Doru-Cătălin: Da.
Gruia Stoica: Un transport mare de cărbune.
Boștină Doru-Cătălin: Da.
Gruia Stoica: Ca boul ăsta să vină…
Boștină Doru-Cătălin: Să știm preţul…
Gruia Stoica: Preţul, să ştim tot, să trimită ăla acolo să trimită un om de-al meu și să-și vadă de treaba lui…la partea asta suntem… șpăgile. Boştină nu te pune cu mine…cu ăsta, că nu-i arde
Boștină Doru-Cătălin: Da. Gata.
Gruia Stoica: Marţi este licitaţia! Vezi prima data dacă Găurean, dacă e sub mâna lui. Vezi cine-l ia de urechi şi cine-l controlează pe el.
Boștină Doru-Cătălin: Am înţeles!
Gruia Stoica: Și să îi facem rost!
Boștină Doru-Cătălin: Da. Gata! Da. Gata domne, vorbesc cu omul!
Gruia Stoica: Nu ştie asta adevăratelea de problemele CFR Marfă! Să vedem cine a câştigat, că asta se face o singură data! (neinteligibil, cei doi în același timp) S-o spună acolo, unii nu înțeleg… (limbaj trivial)…de prost ce e…


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button