ARHIVA B365

Stenograme. Fiul lui Bercea, către Mircea Băsescu: De nu te-oi face să nu mai fii bun toată viaţa

Din document reiese că Mircea Băsescu a fost ameninţat în repetate rânduri de familia Anghel:

Florin Anghel: De nu te-oi face acum să nu mai fii bun toată viaţa ta (…) că mi-ai luat 600.000 euro şi nu ne-ai făcut nimic. Să ştii de la mine (…) cum te-oi face (…) să mă ţii minte … toată viaţa ta(…) că tu banii pe care mi i-ai luat de mine…. Păi îţi dai seama ce faci? Băi nenicule, nu-ţi dai seama ce faci? La toate televiziunile acum … de la Bucureşti mă duc. De nu te-oi face de râs(…)în toată ţara asta … să audă pe tot globul … Ai văzut că nu erau bani … Să-l scapi (…) Du-te şi adu-mi toţi banii”.  (Sursa: rechizitoriu DNA)

În cazul lui Marian Căpăţînă, fiul lui Bercea Mondial nu s-a sfiit să recurgă la ameninţări cu moartea:

Florin Anghel: De nu-ţi bag un cuţit direct în cap, te las leş acolo! (…) Păi tu iei bani de la tata şi-i bagi în AVERSA?… Dacă nu, să moară familia mea de nu înjunghii pe toţi. (Sursa: rechizitoriu DNA)

Rudele lui Bercea Mondial le-au cerut atât lui Mircea Băsescu, cât şi lui Marian Căpăţînă să-şi vândă casele, ca să facă rost de bani.

Discuţie Florin Anghel – Marian Căpăţînă

Florin Anghel: Să moară copiii mei dacă nu mă mut eu la tine în casă la Drăgăneşti cu toţi copiii mei! De nu te duci tu să faci acte de vânzare cumpărare pe numele meu (…) Mărienică, să fim înţeleşi, mergi cu mine la notar şi îmi faci acte pe casa ta (…) pe tot ce este al tău. (Sursa: rechizitoriu DNA).

Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu inclusiv să-l angajeze pe Bercea Mondial la firma pe care o deţine. „Anghel Florin a întrebat-o pe persoana vătămată dacă nu „o rezolvă” cu tatăl său la instanţă, cerând totodată să facă demersuri la „Direcţia de Probaţiune” pentru a obţine transferul deţinutului la Penitenciarul Poarta Albă iar apoi să îi obţină un loc de muncă la firma sa”, se arată în rechizitoriul DNA.

Sursa: realitatea.net


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button