ȘTIRI

STENOGRAME DOSARUL SORIN OPRESCU. O parte din mită ajungea la o persoană de la Curtea de Conturi

Încă o instituție a statului apare în dosarului MITEI de la Primăria Capitalei. Stenogramele din dosarul de corupție al lui Sorin Oprescu arată cum s-a împărțit una dintre sumele primită ca mită în valoare de 12 milioane de lei. O sumă între 50.000 – 70.000 de mii de euro urma să ajungă la primarul Sorin Oprescu, dar și la o persoană nenominalizată de la Curtea de Conturi, instituție ce urmărea modul în care erau cheltuiți banii de la Primărie și făcea rapoarte.

Banii din mită erau repartizați tuturor membrilor rețelei infracționale din Primăria Capitalei. Nu erau uitate nici „fetele”. O parte din bani au fost alocați pentru o excursie la Paris, scrie stiripesurse.ro.

„Astfel, potrivit celor spuse de POPA BOGDAN CORNEL, destinaţia celor 12 milioane de lei primiţi drept mită de la persoana juridică denunţătoare, prin scădere succesivă:

– „Păi da. La toată lumea am dat. Eu am rămas cu 350 de mii”

– „scade impozitul pe care ţi-l opreşte ăia, care ţi-l opreşte Ben”, „15%”

– „Cred că 800 sau 900 de mii … şefu’”, „euro, euro”, fiind de acord că echivalentul în lei, în mare, este suma de „4 miliarde aproape, da” (suma fiind în ROL, echivalent a 400.000 lei)

– „vreo 250 de mii lui Mircea Constantinescu”, „euro”, fiind de acord că „înseamnă 1 milion … Constantinescu” (directorul economic CONSTANTINESCU MIRCEA-OCTAVIAN)

– „lui Cristi …, cred că în jur de 300 de mii. 250-300, să-şi facă şi el socoteala. 250 sau 300”, fiind de acord că „deci aproximativ 12, că e la între … 1 milion 200”

– „Da. Ce-a mai fost? 30.000 nunta lu’ ăla”, mai exact „nunta lu’ … autorizaţia de construcţie”, „lu’ Pricop” (primarul comunei Mogoşoaia, n.proc.), fiind de acord cu echivalentul în lei de „150 unul, doi, trei … nunta”

– „I-am lăsat lui Ben 50 sau 100 de mii de euro”, „Nici nu ştiu cât şi-a luat, mă, eu nu ştiu cât şi-a luat!”, fiind de acord cu echivalentul în lei al mediei valorilor pe care le indicase, respectiv „oricum, între 50 şi 100 de mii. Punem şi noi 300 de mii, la mijloc”

– „le-am dat la fete”, (fiind de acord că acestea sunt „doamna Şimon cu astea, cu astea…”, angajate ale A.C.C.U), „3 sau 4 miliarde” (suma este în ROL), fiind de acord că echivalentul în lei (RON) este „400 de mii. Ok, aşa se mai scade. Ce-ai mai …?”

– „50 sau 70 de mii am dat lui Sorin şi la Curte”, „Păi nu ştiu, i-am dat 30 de mii, 20 de mii, de euro vorbesc” (n.proc. este vorba de Curtea de Conturi a României, unde îşi desfăşoară activitatea „Sorin”, aspect ce rezultă din convorbirea înregistrată în mediu ambiental de GOGONEA TEODOR la data de 30.03.2015, anterior denunţului şi pusă la dispoziţia organului de urmărire penală)

– „… m-a luat şefu’ într-o delegaţie la Paris”, „ … de trei ori la Viena” confirmând că el a plătit sumele aferente acestora – „Dar cine a plătit-o?!”, respectiv „Păi da’ cine a plătit-o?!”

Referitor la suma plătită Primarului Municipiului Bucureşti, OPRESCU SORIN MIRCEA, atunci când denunţătorul a învederat că „Mă, dar lui şefu’ i-ai dat până la urmă, 4, aproape 1 milion i-ai dat lui şefu’? Că era iniţial discuţia de 400 de mii …”, POPA BOGDAN CORNEL a explicat că „Păi s-au dus ăştia de la parter şi i-au zis cât e „apă şi canal” […]”, conform stenogramelor ajunse în posesia redacției.

Citește și Oprescu i-a cumpărat tăcerea fostului director de Infrastructură arestat, potrivit interceptărilor


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button