STENOGRAME. Cum obținea președintele CJ Caraș Severin, Sorin Frunzăverde, voturi pro-Iohannis

de:
17 mai 2015
0 Afișari
STENOGRAME. Cum obținea președintele CJ Caraș Severin, Sorin Frunzăverde, voturi pro-Iohannis

STENOGRAME SORIN FRUNZĂVERDE. Stenogramele arată că Sorin Frunzăverde le transmitea primarilor că PSD nu va mai avea fonduri pentru 2015 și că trebuie să îl ajute pe Klaus Iohannis daca vor finanțare. Din interceptările ataşate la dosar reiese că Frunzăverde şi-a pus subalternii sa ia legatura cu toti primarii PNL, PDL, dar si cu cei care plecasera din partidele lor. Totul la cateva zile dupa primul tur al prezidentialelor, potrivit romaniatv.net.

Surse judiciare susţin că, din interceptările aflate la dosar reiese că Frunzăverde i-a trimis pe Ghiorghioni şi pe Laurenţiu Ciobanu, secretarul judeţului, să discute personal cu primarii care au plecat din PNL şi să le transmită că dacă vor face astfel încât Klaus Iohannis să obţină mai multe voturi vor fi avuţi în vedere la împărţirea banilor de la buget în anul 2015.

STENOGRAME SORIN FRUNZĂVERDE:

FRUNZĂVERDE SORIN: PSD-ul nu mai are … (n.n.- nu se înţelege)… în bani, că nu mai are de unde. Au cheltuit tot în anu ăsta. Pe bugetele din… şi 2015 şi 2016. PONTA s-a văzut ă… cu sacii în căruţă, nu mai văd un ban de anu viitor. […] I-au luat pe ăştia, foarte bine! Dar anunţă-i (?) că-i (?) bugetarea noastră 2015, 2016 şi-i rugăm acuma să ne ajute şi ei. Da?

FRUNZĂVERDE SORIN: Bine… …. (n.n.- nu se înţelege)… la Moldova Nouă… …. (n.n.- nu se înţelege)…… s-a întâmplat următoru lucru: LUPU nu şi-a dus toate… toţi votanţii la Europarlamentare şi am căzut într-o plasă acolo. Da? …. (n.n.- nu se înţelege)…..la Moldova Nouă, da? Dar discret. … …. (n.n.- nu se înţelege)……Da?
sursă-anchetă DNA

FRUNZĂVERDE SORIN: Deci… …. (n.n.- nu se înţelege)……ei … ei sunt importanţi, tre să le explicaţi clar: mai vin două bugete… …. (n.n.- nu se înţelege)….. vom ţine cont, ei îs tot ai noştri.

Mesajul dus mai departe de oamenii lui Frunzaverde a fost acela ca daca la turul 2 nu obtin rezultate bune, nu vor primi alocari bugetare de la Consiliul Judetean. Intr-una dintre interceptari un primar vorbeste despre aproape 6 miliarde de lei vechi bani ce ii primise pentru amenajarea unei scoli, iar vicepresedintele ii spune ca banii ii poate considera in contul primului tur de scrutin:

GHIORGHIONI IONESIE: Ai obţinut ce ai vrut, vezi şi tu… Înţelegi, acolo?
LALA: Da, da, da, ascult dar am rămas un pic blocat, că nu am înţeles… că am obţinut ce am vrut.
GHIORGHIONI IONESIE: Păi ce… s-a promis, nu?
LALA: Ei, da, mi-o dat banii, într-adevăr, că pentru asta am trecut, mi-or dat.
GHIORGHIONI IONESIE: Cât ţi-au dat?
LALA: În prima fază m-or dat 6 miliarde două sute şi acu mai mi-or dat 5 miliarde 8 sute, ca să o termin la şcoală.
GHIORGHIONI IONESIE: Îhm, îhm. Na, păi acuma, ai plătit pentru aia, turu unu.

STENOGRAME SORIN FRUNZĂVERDE. Sorin Frunzăverde este cercetat de DNA pentru infracţiuni de folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit, prin faptul că, între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale şi-a folosit calitatea de preşedinte al CJ Caraş Severin şi pe cea de vicepreşedinte al PNL asupra lui Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele CJ în scopul obţinerii unui număr mai mare de voturi pentru candidatul Klaus Iohannis şi al consolidării poziţiei proprii în cadrul formaţiunii politice, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului.

STENOGRAME SORIN FRUNZĂVERDE. Un alt cap de acuzare este instigarea la şantaj, anume îndemnarea ui Ghiorghioni să-i ameninţe pe primarii care părăsiseră partidul că, dacă nu vor face demersuri pro-Iohannis, nu vor mai primi bani de la bugetul CJ în următorii ani.

Cookies