STENOGRAME cu Victor Ponta și Liviu Dragnea, în dosarul șefului CJ Ialomița, Silviu Ciupercă

de:
11 feb. 2015
1 Afișari
STENOGRAME cu Victor Ponta și Liviu Dragnea, în dosarul șefului CJ Ialomița, Silviu Ciupercă

Vicepremierul Liviu Dragnea apare in interceptarile din referatul DNA cu propunerea de arestare preventiva a sefului CJ Ialomita, Silvian Ciuperca, unde este amintit si premierul Victor Ponta, dar si alti lideri PSD, scrie ziare.com.

„In contextul in care efectua demersuri pentru a avea sustinerea in alegerea ca membru in Consiliul National de Integritate, institutie care supravegheaza Agentia Nationala de Integritate, inculpatul Ciuperca Vasile Silvian a luat legatura cu senatorul Ilie Sarbu, cu Victor Ponta, Oprisan Marian, Dragnea Liviu ocazie cu care a aratat ca ‘i-a transmis lui Chelaru un document vizavi de povestea aceea cu favorizarea unei firme din Timisoara'”, se arata in referatul DNA obtinut miercuri de Agerpres.

Potrivit documentului, in contextul in care in prezenta cauza s-au efectuat perchezitii la sediul CJ Ialomita, la biroul presedintelui si la domiciliul acestuia, fiind inceputa urmarirea penala, Silvian Ciuperca se arata ingrijorat „ca ceva nu e-n ordine cu povestea asta si poate sa fie ceea ce am mai discutat noi”.

Discutii cu Marian Oprisan

Intr-o discutie avuta cu Marian Oprisan, in ziua de 28 noiembrie 2014, ora 17.29, presedintele CJ Vrancea, Silvian Ciuperca ii comunica: „Am trimis acum si vreau sa-ti cer acordul, ca am trimis lui Ocheselu un document care explica de ce sunt eu implicat intr-o cercetare privind favorizarea unei firme din Timis si care este speta. Ca s-o vada, trimitem pe e-mail la colegii nostri. Dar ti-am trimis-o tie intai. (…)

Ca e… oricum, eu iti multumesc ca m-ai propus si ca lucrurile sunt asa si tu nu ti-ai schimbat impresia despre mine ca, da, baietii aia au intrat cu buldozerul in apartamentul meu si ei sperau sa ma cheme la audieri, dar nu m-a chemat nici dracu si am venit la treaba in ziua aia ca in mod obisnuit, dar dupa trei ore de intarziere. Ceva nu e-n ordine in toata povestea asta si poate sa fie ceea ce am mai discutat noi”.

De asemenea, in discutia din 28 noiembrie 2014, ora 14.49, Ciuperca l-a informat pe Liviu Dragnea ca este propus pentru CNI si „au creat astia in presa, au creat o problema, am vorbit cu Chelaru, legat de suspiciunea aceea de favorizare a unei firme pe o concesiune”.

Procurorii arata ca seful CJ Ialomita l-a intrebat daca are mai multe informatii decat ii spune poate spune acum (referindu-se la dosarul penal in care s-au efectuat perchezitiile din prezenta cauza):

„Ciuperca: Ai informatii mai multe decat imi poti spune acum?

Dragnea: N-am nicio informatie aici.

Ciuperca: N-ai nimic, nu?

Dragnea: Ce informatie sa am? Decat ca am vazut si eu discutiile si te-am sunat.

Ciuperca: Contextul asta. Ihi, ihi.

Dragnea: De-asta am zis.

Ciuperca: Dar sunt intr-o zona doar de presa? Sau sunt si intr-o alta zona?

Dragnea: Eu de unde sa stiu, Silvian? Ce am vazut la presa. Si n-ai vazut ca presa conteaza foarte mult?

Ciuperca: Sigur, sigur. Ihi!”.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Ialomita, Silvian Ciuperca, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, fiind acuzat de mai multe fapte de coruptie.

Silvian Ciuperca este acuzat de luare de mita, doua infractiuni de folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit, abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie, doua infractiuni de instigare la abuz in serviciu, instigare la fals intelectual si la la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In dosar a fost retinut si Cezar Gheorghe Valcan, director al Serviciului Achizitii si Patrimoniu din CJ Ialomita, pentru abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie. Cei doi sunt prezentati miercuri Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Cookies