Steluţa Duţă, speranţa României la Campionatul European de box feminin, a crescut în orfelinat

de:
02 iun. 2014
0 Afișari
Steluţa Duţă, speranţa României la Campionatul European de box feminin, a crescut în orfelinat

La 32 de ani, Steluţa Duţă este pariul Federaţiei Române de Box la această competiţie ce se desfăşoară, între 31 mai şi 7 iunie, la Sala Polivalentă. Steluţa Duţă are în palmares 27 de titluri naţionale, fiind dublă campioană europeană în 2006 şi 2007 şi vicecampioană mondială. Până aici drumul a fost, însă, lung şi foarte dificil.

Steluţa a venit pe lume într-o familie dezbinată din Râmnicu Sărat, iar părinţii au abandonat-o la naştere. Din spital a luat drumul caselor de copii, prin care s-a perindat maltratată şi umilită până la vârsta majoratului. „Educatoarele şi supraveghetoarele ne băteau crunt. Cu bâte, cu coada de la mătură, cu picioarele, ne dădeau cu capul de calorifer şi nimeni nu lua nicio măsură. Acum, credeţi că mi-e frică de pumni? În box sunt pe plus cu pumnii. Mai mulţi am primit când eram copil”, a declarat Steluţa Duţă, citată de adevărul.ro.

La 18 ani, Steluţa Duţă a fost nevoită să îşi ia soarta în propriile mâini şi să se descurce singură. A hoinărit prin oraş, a dormit de multe ori cu stomacul gol şi pentru a se apăra a învăţat să se bată. Antrenorul Constantin Voicilaş a dus-o la box, la Buzău şi i-a fost apoi ca un tată pentru cea supranumită acum „Pitbullul”. Ea l-a răsplătit cu vârf şi îndesat pentru încrederea acordată.

La Bucureşti, mai ales că e la ea acasă, nici nu concepe să nu ia o medalile continentală. „Nu am mai luat titlul european de doi ani şi ar cam fi cazul. Sper ca oamenii să vină să mă vadă, pentru că eu fac spectacol şi nu vor regreta. Este ceva incredibil că s-a putut aduce în România o asemenea competiţie, iar asta mă motivează să dau totul pentru a cuceri medalia de aur”, a afirmat Steluţa Duţă.

Cookies