Stelian Tănase: TVR este în pericol să intre în incapacitate de plată în acest an

de:
20 mart. 2014
0 afișări
Stelian Tănase: TVR este în pericol să intre în incapacitate de plată în acest an

„Televiziunea publică este în pericol. Nefiind în acest an pe agenda celor care decid, a politicienilor importanţi care sunt confiscaţi de două campanii electorale, situaţia televiziunii s-ar putea să nu fie rezolvată, ba dimpotrivă să se agraveze”, spune Stelian Tănase, scrie Mediafax.ro.

Acesta precizează că nu a mai vorbit de mult timp nici cu Crin Antonescu, nici cu Victor Ponta: „Cred că trebuie nişte consultări. E nevoie de sprijin politic, e nevoie de un plan acceptat de liderii politici pe un termen de doi-trei ani, e nevoie de linişte, ca să avem măcar 10% şanse să salvăm televiziunea. Dacă nu, va intra în incapacitate de plată chiar în cursul acestui an. Dar, dacă nu mi se dă acest sprijin strict necesar, voi demisiona. Va trebui o reformă mult mai adâncă şi va fi o situaţie alarmantă pentru televiziune şi eu nu vreau să se intervină numai în condiţii de forţă majoră. Nu vreau ca TVR să ia foc şi să chemăm pompierii”.

Deşi spune că are nevoie de sprijinul politicienilor importanţi, Stelian Tănase precizează că niciunul din liderii politici nu va dicta în TVR. „Televiziunea publică – şi această afirmaţie ar putea să mă coste capul – nu va face ghetele niciunui politician. Eu nu sunt văcsuitor de ghete şi TVR nu este o instituţie de propagandă bună de folosit în campaniile electorale. Va fi independentă”, spune Tănase.

Cookies