Stelian Tănase, favorit la șefia TVR

de:
19 dec. 2013
0 Afișari
Stelian Tănase, favorit la șefia TVR

Unii membri ai PSD îl califică însă pe Stelian Tănase drept „un nou Rareș Bogdan”. Stelian Tănase a fost numit director al Realitatea tv în septembrie 2010, pentru scurt timp. 

Propunerea vine după ce Rareș Bogdan, producător de emisiuni la REalitatea tv, propunerea PNL – partid de care jurnalistul este apropiat –  nu a primit suficiente voturi în Parlament. 

A absolvit Facultatea de Filosofie din București a Universității din București în 1977. Înainte de 1989, scrie trei cărți, din care două sunt interzise de regimul comunist. Participă la demonstrațiile din 21-22 decembrie 1989. Devine o personalitatate a societății civile românești, membru al Grupului de dialog social (GDS), implicat activ în fenomenul Piața Universității. Este ales vicepreședinte al Partidului Alianței Civice, în 1991. Devine deputat în Parlamentul României în 1992, candidând pe listele Convenției Democratice. Membru al grupului PAC-PL’93, devine liderul grupului parlamentar PAC în 1993, când cele două partide se separă. Este vicepreședinte al comisiei pentru relații externe a Camerei Deputaților [1]. În această perioadă este beneficiarul unor granturi oferite de Școala Woodrow Wilson (1994) și de Fundația Fulbright (1997) [2]. Obține doctoratul în sociologie politică la SNSPA in 1996. În 1997, este profesor delegat la UCLA. Realizator al unor talk showuri pe teme politice sau culturale la posturile de televiziune TVR, Antena 1 și Realitatea TV. În prezent, este profesor la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București. A susținut conferințe la Roma, Paris, Oslo, Viena, Budapesta, Washington, precum și la prestigioase universități americane: Berkeley University, UCLA, Standford University, New York University, Columbia University, Maryland University Washington DC, The New School for Social Research, New York. Este laureat a numeroase premii de televiziune, și premii literare. Lucreaza ca editor coordonator al revistei Sfera Politicii

Cookies