Stelian Tănase, acuzat de politizarea TVR. Preşedintele Comisiei pentru cultură cere demisia lui

de:
25 sept. 2014
0 Afișari
Stelian Tănase, acuzat de politizarea TVR. Preşedintele Comisiei pentru cultură cere demisia lui

„Având în vedere faptul că preşedintele director general al SRTV nu reuşeşte o conlucrare cu consiliul de administraţie al cărui membru este, având în vedere că a înaintat mai multe grile la CNA fără aprobarea CA, încălcând legea, dovadă că CNA nu le-a pus în discuţie, având în vedere faptul că a jignit Parlamentul României şi a încălcat grav legea trimiţându-ne spre avizare o fundaţie deja înfiinţată printr-o hotărâre (a CA – n.r.) îi solicit oficial demisia”, a spus Severin, joi, într-o conferinţă de presă.

Severin a spus că Tănase trebuie să îşi dea demisia pentru că a încălcat Legea audiovizualului atunci când a trimis noile grile de programe CNA fără ca acestea să fie aprobate de Consiliul de administraţie al SRTV, scrie Mediafax.

„În acest moment, televiziunea funcţionează ilegal, în sensul în care grilele nu sunt aprobate, nu în alt sens”, a comentat preşedintele Comisei pentru cultură a Senatului.

El a solicitat CA al SRTV să se găsească o formulă legală astfel încât amenzile plătite în urma unor decizii intempestive şi abuzive luate de conducere să fie imputate celor vinovaţi. Social-democratul a arătat că dacă într-o televiziune privată poţi să decizi să plăteşti o amendă pentru a câştiga audienţă, în televiziunea publică, decizii luate pe orgolii, pe nervi trebuie plătite din banii publici.

Severin a criticat scăderea substanţială a ponderii emisiunilor culturale şi a celor de divertisment în favoarea celor de ştiri în grila de programe a SRTV pentru luna octombrie, care a fost transmisă CNA.

Cookies