Stelian Bujduveanu: Trotuarele din București se vor accesibiliza, să le poată folosi mai ușor și persoanele nevăzătoare. Proiectul, în licitație în SEAP

05 iul. 2023
362 Afișari
Stelian Bujduveanu: Trotuarele din București se vor accesibiliza, să le poată folosi mai ușor și persoanele nevăzătoare. Proiectul, în licitație în SEAP
Stelian Bujduveanu: Trotuarele din București se vor accesibiliza, să le poată folosi mai ușor și persoanele nevăzătoare. Proiectul, în licitație în SEAP. Imagine simbol: Unsplash

Vor începe să se accesibilizeze trotuarele din București, pentru a veni în sprijinul persoanelor nevăzătoare. Stelian Bujduveanu a anunțat că zilele acestea a fost inițiat demersul pentru refacerea sistemului de ghidare destinat persoanelor nevăzătoare.

În ce constă accesibilizarea trotuarelor

Viceprimarul General al Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a fost inițiat un proiect care constă în refacerea sistemului de ghidare pentru persoanele nevăzătoare.

Demersul a fost inițiat prin Administrația Străzilor din București.

O procedură a fost lansată deja în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Vor fi achiziționate materiale noi de întreținere și semnalizare rutieră destinate persoanelor cu dizabilități.

Am inițiat zilele acestea, prin Administrația Străzilor București, demersurile pentru refacerea sistemului de ghidare destinat persoanelor nevăzătoare pe străzile din Capitală.
Printr-o procedură, lansată deja în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), vom achiziționa noi materiale de întreținere și semnalizare rutieră destinate persoanelor cu dizabilități.” a scris Stelian Bujduveanu pe pagina de Facebook.
Proiectul presupune amplasarea pe trotuar a unor benzi longitudinale, cu profil special, care au rolul de a ghida, în siguranță, persoanele nevăzătoare.
Prin montarea acestor materiale, nevăzătorul este avertizat cu privire la apropierea unor zone cu potențial pericol, precum treptele, scările rulante, traversările, ușile sau alte obstacole.” a adăugat Viceprimarul.

Aceste lucrări au scopul de a crește siguranța circulației pietonale. În plus, acestea vor fi executate, în special, în zonele cu:

  •  treceri de pietoni;
  •  școli;
  •  grădinițe;
  •  alte zone cu potențial ridicat de incidență a evenimentelor rutiere.

Termenul de garanție pentru acest sistem este de 2 ani.

Stelian Bujduveanu a transmis că termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 11 iulie 2023.

De asemenea, procedura poate fi consultată în SEAP, AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies