Stelian Bujduveanu le promite bucureștenilor exasperați de șantierul din Prelungirea Ghencea că vor scăpa de coșmar. Cum? Cu un al doilea constructor

29 mart. 2023
4881 Afișari
Stelian Bujduveanu le promite bucureștenilor exasperați de șantierul din Prelungirea Ghencea că vor scăpa de coșmar. Cum? Cu un al doilea constructor
Stelian Bujduveanu le promite bucureștenilor exasperați de șantierul din Prelungirea Ghencea că vor scăpa de coșmar. Cum? Cu un al doilea constructor | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Stelian Bujduveanu, le-a promis bucureștenilor că vor fi luate măsurile necesare astfel încât lucrările pentru investiția din Prelungirea Ghencea să fie terminate cât mai rapid. Viceprimarul general al Municipiului București a transmis și care este stadiul lucrărilor la acest moment.

Bucureștenii exasperați de șantierul din Prelungirea Ghencea ar putea scăpa de coșmar

Stelian Bujduveanu a avut o întâlnirea cu locuitorii din cartierul Prelungirea Ghencea din București. Oamenii i-au exprimat acestuia nemulțumirea față de ritmul în care sunt executate lucrările cerând ca acestea să fie accelerate pe cât posibil.

I-am asigurat pe locuitorii din zonă că le cunosc problemele și mă voi implica personal pentru a crește ritmul de execuție a lucrărilor, a transmis Bujduveanu.

Pe lângă cetățeni, a această întâlnirea au participat și:

 • Directorul Trustului de Clădiri Metropolitane,
 • Experți din cadrul Direcției de Investiții.

În urma discuțiilor purtate în cadrul întâlnirii a fost găsită o soluție pentru a remedia problemele bucureștenilor ce locuiesc în zona unde se execută lucrări. Mai precis, se dorește contractarea unui al doilea constructor care să dețină capacitatea financiară și tehnică pentru a executa și finaliza o parte a investiție.

Acesta ar urma să fie ales în urma unei licitații publice, după cum a anunțat Stelian Bujduveanu.

Direcția Investiții și Trustul de Clădiri Metropolitane București, vor face demersurile necesare pentru:

 • Continuarea și finalizarea lucrărilor de execuție la tronsoanele I și II,
 • Finalizarea procedurii de împărțire pe tronsoane a proiectului,

De asemenea, PMB se va ocupa în perioada următoare de pregătirea documentației necesare și de lansarea unei noi licitații în SEAP pentru restul proiectului. Mai precis, este vorba despre tronsonul cuprins între Strada Râul Doamnei și limita teritorial administrativă a Municipiului București.

Care este stadiul lucrărilor

Stelian Bujduveanu a oferit și informații referitoare la stadiul în care de află la acest moment lucrările pentru proiectul de investiții Prelungirea Ghencea. Iată care este acesta:

Tronsonul 1 – Este realizat 25 %

 • Au fost relocate conductele de gaze naturale,
 • Instalația de canalizare pluvială se realizează,
 • Se efectuează săpături pentru lărgirea părții carosabile.

Tronsonul 2 – Este realizat 90%

 • Rețelele de utilități au fost finalizate și extinse,
 • Au fost realizate pistele de biciclete și trotuarele,
 • Straturile de mixtură asfaltică au fost turnate pe carosabil,
 • Circa 250 m din infrastructura tramvaiului a fost realizată.

În ceea ce privește cel de-al treilea tronson al lucrării, Stelian Bujduveanu a informat că, până la acest moment, au fost finalizate exproprierile și demolările necesare în vederea începerii lucrărilor.

Cookies