Ștefania, o tânără de nici 18 ani din Ilfov a călătorit 1624 de km pentru a se vaccina anti-COVID 19

28 apr. 2021
159 afișări
Ștefania, o tânără de nici 18 ani din Ilfov a călătorit 1624 de km pentru a se vaccina anti-COVID 19

Ștefania, o tânără din județul Ilfov, care nu a împlinit 18 ani încă, a călătorit 1624 de km pentru a se vaccina anti-COVID 19. Ea a povestit pe Facebook „aventura” prin care a trecut în pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus. Fata a mers împreună cu părinții săi la Iași, pentru că în luna martie nu mai existau locuri libere pe nicăieri.

A călătorit 1624 de km pentru a se vaccina anti-COVID 19. Postarea tinerei a fost distribuită și pe pagina de Facebook a campaniei Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea – RO Vaccinare, în cadrul inițiativei #PovestiDeLaVaccinare, care are ca scop prezentarea câtor mai multe experiențe de vaccin de la noi din țară.

„M-am vaccinat chiar și pentru antivaxeri”, spune Ștefania

„Am parcurs, împreună cu părinții 406 km dus, 406 km întors, de două ori. 1624 km pentru a mă vaccina. Nu a contat, pentru că mi-am dorit din tot sufletul acest vaccin”, a spus ea în urma experienței.

Ștefania a explicat și de ce a ales să meargă până la Iași în loc să aștepte: M-am vaccinat pentru mine, pentru noi, chiar și pentru antivaxeri. Dacă noi nu încercăm să oprim această pandemie, cine o mai face?”, a spus tânăra.

Aceasta a povestit că s-a vaccinat cu serul produs de Pfizer-BioNTech, deoarece acesta este singurul vaccin recomandat la categoria ei de vârstă.

„Am sub 18 ani, deci doar asta aveam voie. Mi-aș fi făcut orice vaccin, cel mai bun vaccin este cel din brațul tău.”,  a scris tânăra în încheierea mesajului de pe pagina de Facebook a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Situația s-a îmbunătățit, acum sunt destule centre și doze disponibile

Spre deosebire de luna martie, când Ștefania și părinții săi au mers din Ilfov până în Iași pentru a se vaccina, situația s-a îmbunătățit semnificativ din punct de vedere al răspândirii și accesibilității vaccinurilor în toată țara.

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a participat la inaugurarea primului centru mobil de vaccinare din județul Ilfov, în comuna Afumați. Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, șeful comitetului național pentru vaccinare, pentru moment vor fi folosite vaccinuri Moderna, care pot fi stocate la temperaturi de plus 2-8 grade timp de 30 de zile.

„Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate”, a declarat Gheorghiță.

Cookies