ARHIVA B365

STEAUA – VARDAR: 250 de fani ai lui Vardar au ajuns în Centrul Vechi. Ultraşii, monitorizaţi de UEFA

Marţi dimineaţă, 250 de fani ai lui Vardar au sosit deja în Bucureşti. Aceştia fac parte din temuta grupare „Komiti” şi formează nucleul dur al galeriei echipei din Macedonia. Ultraşii adversarei Stelei s-au deplasat în Capitală cu cinci autocare şi vor petrece orele rămase până la meci în Centrul Vechi, scrie prosport.ro.

Meciul STEAUA – VARDAR are loc marţi, începând cu ora 20.45, pe Arena Naţională.

Steaua a primit de la UEFA o pedeapsă de excludere cu suspendare din cupele europene în „cazul Valiza”, însă comportamentul îi va fi monitorizat pe o perioadă de cinci ani. În acest timp, orice încălcare gravă a regulamentelor forului fotbalistic european ar putea activa pedeapsa de un an. Primul test va fi chiar diseară, la meciul cu Vardar Skopje, acolo unde fanii Stelei vor trebui să se abţină de la manifestări cu caracter rasist, de la aprinderea de torţe sau arborarea de mesaje care nu sunt acceptate de regulamente.

Pericolul de incidente este cu atât mai ridicat cu cât între fanii celor două echipe există conflicte vechi. Pe 4 martie 2006, cu ocazia unui meci de handbal între Steaua şi Vardar, ultraşii din Peluza Nord au capturat un steag al celor de la Komiti, una dintre cele mai mari umilinţe între fani. De altfel, pe forumurile dedicate fenomenului, membrii galeriei celor din Skopje amintesc des despre acel episod, iar ameninţările cu răzbunarea nu lipsesc.

Pe site-ul oficial al suporterilor, liderii Komiti au anunţat deplasarea la Bucureşti. „Ţinuta obligatorie este formată din tricouri negre şi jeanşi. Avem ocazia să fim văzuţi într-o altă lumină pe un câmp de luptă internaţional. Notă: nu mai distrugeţi autocarele pentru că şi aşa avem probleme în a găsi pe cineva care să ne accepte”, se arată în comunicat. Dacă pentru meciul de la Bucureşti nu se anunţă prezenţa unui număr mari de fani ai macedonenilor, deplasarea de la Skojpe se anunţă riscantă pentru galeria Stelei. Gruparea Komiti e recunoscută drept una dintre cele mai violente galerii din fotbalul fostei Iugoslavii, iar atmosfera de pe „Philip II Arena” este de cele mai multe ori incendiară.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button