Steaua, pe locul doi în Europa în topul popularităţii

de:
18 apr. 2014
0 Afișari
Steaua, pe locul doi în Europa în topul popularităţii

UEFA a făcut un studiu pentru a afla care sunt cele mai iubite echipe de fotbal din ţările europene. Astfel, pe primul loc în topul popularităţii este Benfica Lisabona – 47% din portughezi sunt fani ai echipei de pe Estadio Da Luz. Pe locul doi se află Steaua, anunţă Digi24.

Potrivit forului european, nu mai puţin de 45% dintre români sunt susţinători ai clubului din Ghencea. Galatasaray domină în Turcia, cu 37 la sută susţinere, în timp ce Ajax a strâns simpatia a 35% dintre olandezi. În Spania, lucrurile stau puţin aparte. 70% dintre fanii iberici sunt împărţiţi între cele două mari echipe, Real Madrid şi FC Barcelona.

Dacă în Spania Barcelona nu poate fi departajată de rivalii din Madrid, în Europa lucrurile stau cu totul altfel. După succesele din ultimii ani, formaţia catalană este cea mai populară în peste un sfert din ţările de pe continent. De exemplu, popularitatea Barcelonei în Slovania, Slovacia sau Polonia o depăşeşte chiar pe cea a lui Bayern Munchen în Germania.

A doua echipă favorită a europenilor este Manchester United. Englezii sunt cei mai populari în Irlanda şi în ţările scandinave, unde au o „cotă de piaţă” chiar mai bună decât cea din propriul campionat.

Cookies