Steaua nu are adversari periculoși în cele trei tururi preliminare din Liga Campionilor

de:
09 apr. 2013
0 Afișari
Steaua nu are adversari periculoși în cele trei tururi preliminare din Liga Campionilor

Nicio altă echipă din cele 40 de ţări care vor intra în preliminarii pe traseul campioanelor nu are coeficient mai mare decât al Stelei, care este 35,604, informează Prosport.ro

În aceste condiţii, Steaua evită evident cei mai tari adversari – în primul rând ceilalţi potenţiali capi de serie amintiţi, la care se adaugă APOEL Nicosia, echipa cu cel mai bun coeficient de Cipru, unde nu e campioană sigură însă. În mod normal, cei mai dificili adversari vor fi cei din ultimul tur preliminar, aşa-numitul play-off. În cel mai rău caz pentru Steaua, aici va da peste Dinamo Zagreb, Partizan Belgrad, Austria Viena, campioana Cehiei (momentan Viktoria Plzen şi Sparta Praga sunt la egalitate) sau campioana Poloniei (în momentul de faţă Legia Varşovia are patru puncte peste Lech Poznan). În cazul în care FC Basel sau Apoel Nicosia nu vor câştiga campionatele interne, vom scăpa şi de echipa cehă în tururile preliminare.

Analiza realizată de ProSport ia în calcul scenariul cel mai dificil pentru Steaua, în care toate echipele cu coeficient bun se vor califica mai departe în tururile iniţiale. Altfel, adversarii pot fi chiar mai uşori, cum e în tururile celelalte pentru Steaua, adică echipe precum Zeljeznicar Sarajevo, ETO Györ sau necunoscute ca CS Fola Esch (Luxemburg), Kalju Nomme (Estonia) şi Valletta FC (Malta).

Cei mai dificili adversari posibili pentru Steaua în playoff:
Dinamo Zagreb (Croaţia)
Partizan Belgrad (Serbia)
Austria Viena (Austria)
Viktoria Plzen (Cehia)
Sparta Paga (Cehia)
Legia Varşovia (Polonia)
Lech Poznan (Polonia)

Cookies