STB vrea să renunțe la majoritatea centrelor de vânzare a biletelor din Capitală. Titlurile de călătorie ar urma să fie vândute la puncte automate

14 apr. 2023
6348 Afișari
STB vrea să renunțe la majoritatea centrelor de vânzare a biletelor din Capitală. Titlurile de călătorie ar urma să fie vândute la puncte automate
STB vrea să renunțe la majoritatea centrelor de vânzare a biletelor din Capitală. Titlurile de călătorie ar urma să fie vândute la puncte automate. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

STB ar urma să desființeze majoritatea centrelor de vânzare a biletelor. Astfel, călătorii obișnuiți să-și cumpere titlurile de călătorie de la aceste centre din București, trebuie să știe că vor fi comercializate în mii de puncte automate, care deja există, de unde se cumpără cartele de telefonie mobilă sau unde pot fi plătite facturile.

Majoritatea centrelor de vânzare a biletelor, desființate de STB

Directorul general al STB, Adrian Criț, a vorbit despre această decizie a societății într-un interviu pentru Mainnews.ro.

Societatea de Transport București este finanțată în mare parte din bugetul Primăriei Municipiului București și este obligată să reducă costurile pentru a se menține pe o linie de plutire, conform sursei citate.

Pentru aceste economii, directorul general al STB spune că o soluție este desființarea majorității centrelor de vânzare a biletelor, în condițiile în care deja 10% dintre vânzări au loc online, prin intermediul aplicației 24Pay. Totodată, călătorii vor putea cumpăra titluri de călătorie de la punctele automate de plată, ce există deja în mai toate zonele Capitalei.

Ce se întâmplă cu angajații centrelor

Directorul Adrian Criț a transmis că în cele mai importante zone ale Bucureștiului vor fi păstrate câteva centre de vânzare clasice, cu angajați, iar acestea vor avea și rol de informare. Directorul STB a promis că angajații centrelor de vânzare nu vor fi concediați, ci vor fi transformați în controlori.

Noi digitalizăm tot ceea ce înseamnă componentă de vânzare. O parte dintre angajați vor rămâne în centrele care vor rămâne. Sunt anumite puncte cheie în oraș unde este nevoie de interacțiunea umană. Acele centre vor asigura, pe lângă componenta de vânzare, și componenta de informare a călătorilor.

(…) Cert este că, în măsura în care vom fi nevoiți să reducem numărul de posturi ca urmare a transformării digitale, acele persoane vor fi distribuite acolo unde este nevoie în companie. Mă refer în principal la partea de control, care este deficitară. Angajații nu ar schimba direcția, dar ar face o activitate care ar aduce beneficii mai mari. Astfel, s-ar putea monitoriza mai bine starea de igienă, respectiv s-ar monitoriza mai bine călătorii care circulă fraudulos, a declarat Adrian Criț.

STB așteaptă implementarea

Directorul Criț spune că Societatea de Transport București deja se află în proces de migrare, au fost semnate câteva contracte, iar acum se așteaptă implementarea:

Suntem în perioada de dezvoltare. Trebuie făcută o interfață între acele automate și sistemul nostru automat de taxare. Această interfață o face fiecare dintre proprietarii acelor sisteme de vânzare.

Costurile pentru vânzarea titlurilor de călătorie reprezintă aproximativ 24% din totalul vânzărilor directe.

Prin digitalizare ne vom duce la maximum 5%. Ne gândim la angajații noștri. Vrem să dăm o altă față centrelor de vânzare. Noi nu vrem să mai funcționăm în acele spații, a mai spus Criț pentru Mainnews.ro.

Cookies