STB vrea ca linia turistică „Bucharest City Tour” să revină în oraș. Proiectul de hotărâre va fi dezbătut luni, în ședința de Consiliu

25 mai 2023
350 Afișari
STB vrea ca linia turistică „Bucharest City Tour” să revină în oraș. Proiectul de hotărâre va fi dezbătut luni, în ședința de Consiliu
STB vrea ca linia turistică „Bucharest City Tour” să revină în oraș. Proiectul de hotărâre va fi dezbătut luni, în ședința de Consiliu. Sursa foto: Agerpres

Societatea de Transport București vrea să înființeze o linie de transport turistic pe care să circule autobuze supraetajate de la Piața Presei până la Piața Unirii. Proiectul de hotărâre va fi dezbătut în ședința de luni a Consiliului General al Capitalei.

STB vrea să înființeze o linie de transport turistic în București

Conform acestui proiect de hotărâre, se împuterniceşte Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (ADTPBI) pentru emiterea de licenţe de traseu pentru autovehiculele STB necesare pentru a presta serviciul prin curse regulate pentru linia turistică „Bucharest City Tour”, conform Agerpres.

STB a transmis Primăriei Capitalei, în martie, o propunere care vizează înființarea unei linii de transport turistic cu autobuze de tip „double decker”. Autovehiculele ar urma să promoveze obiectivele turistice din București.

Conform raportului de specialitate, linia turistică ar circula pe următorul traseu:

 • Piaţa Presei
 • Şos Kiseleff
 • Calea Victoriei
 • Bd. Naţiunilor Unite
 • Bd. Libertăţii
 • Bd. Unirii
 • Piaţa Unirii, cu întoarcere pe Bd. I.C. Brătianu,
 • Bd. Nicolae Bălcescu,
 • Bd. Charles de Gaulle
 • Bd. Constantin Prezan
 • Piaţa Arcul de Triumf
 • Şos. Kiseleff
 • Piaţa Presei.

În vara anului 2009 a fost înființată prima linie turistică din București. Aceasta a funcționat cu autobuze închiriate de la terți.

Linia a circulat între anii 2009 și 2019, timp de 4 sau 6 luni pe an, însă în perioada 2020-2022 a fost suspendată din cauza pandemiei de coronavirus.

Rutele și programele de circulație vor fi stabilite de Adunarea Generală a ADTPBI. Societatea de Transport București este posesoare a copiilor conforme pentru șase autovehicule deținute în proprietate și înmatriculate în București.

Patru linii STB vor circula deviat sâmbătă, 27 mai

STB a anunțat că sâmbătă, 27 mai, 4 linii de autobuz vor fi deviate pentru a permite desfășurarea unor filmări în București. Această modificare este temporară.

Temporar, autobuzele liniilor 168, 226, 361 și 368 vor circula pe trasee deviate, anunță STB într-un comunicat.

Intervalul orar în care autobuzele vor circula deviat este 05:00 – 08:45. Zona vizată este Calea Victoriei, pe porțiunea de drum cuprinsă între Str. C.A. Rosetti și Bd. Elisabeta, pentru a permite efectuarea unor filmări.

Liniile STB deviate sunt: 168226361 și 368.

Autobuzele liniilor 168, 226 și 368 vor merge pe traseele de bază între capetele de linie aferente („Cartier Constantin Brâncuși”, „Depoul Alexandria”, respectiv „Valea Oltului”) și intersecția Calea Victoriei/Str. C.A. Rosetti, apoi traseul se modifică pe sensul de mers spre capătul de linie „Piața Romană”, pe Str. C.A. Rosetti, Bd. General Gheorghe Magheru, „Piața Romană”.

Autobuzele liniei 361 vor merge pe traseul de bază între capătul de linie „Complex Comercial Băneasa” și intersecția Calea Victoriei/Str. C.A. Rosetti, apoi traseul se modifică pe sensul de mers spre „Piața Unirii 2”, pe Str. C.A. Rosetti, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. I.C. Brătianu, Piața Unirii.

Sâmbătă, după ora 08:45, autobuzele liniei 361 vor merge pe traseul de bază între capătul de linie „Complex Comercial Băneasa” și Piața Victoriei, apoi traseul se modifică pe sensul de mers spre „Piața Unirii 2”, pe Bd. Lascăr Catargiu, Bd. General Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. I.C. Brătianu, Piața Unirii.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies