STB va emite online abonamentele gratuite/reduse pentru elevi și studenți

01 sept. 2022
5796 Afișari
STB va emite online abonamentele gratuite/reduse pentru elevi și studenți

Societatea de transport București (STB) va acorda abonamentele pentru elevi și studenți după o verificare online.

Societatea a obținut acces în baza de date a Ministerului Educației, astfel încât să fie verificată rapid, fără birocrație, calitatea de elev/student. Primul serviciu oferit va fi pentru elevi.

În prezent, abonamentele se eliberează pe baza carnetelor de note, vizate.

Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației și Adrian Criț, Directorul General al Societății de Transport București STB SA au semnat un protocol de colaborare pentru transformarea digitală a proceselor necesare eliberării abonamentelor de transport public local de către Societatea de Transport București STB SA, pentru elevii și studenții înmatriculați în unitățile de învățământ și instituțiile de învățământ superior de pe raza Municipiului București și a Județului Ilfov, a anunțat STB.

În vederea dezvoltării de către STB SA a interfeței care să faciliteze obținerea online a abonamentelor gratuite pentru elevi, respectiv cu reducere pentru studenți, pe baza solicitării acestora, Ministerul Educației permite accesul Societății de Transport București STB SA la platforma Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) și Registrul Matricol Unic (RMU), pentru a valida și verifica automat calitatea de elev/ student, în condiţii sporite de securitate informatică.

„Este un pas important în direcția digitalizării serviciilor oferite beneficiarilor direcți ai educației, realizabil în urma recentului protocol de colaborare semnat de Ministerul Educaţiei și Societatea de Transport Bucureşti (STB S.A.). Mai precis, Ministerul Educației facilitează accesul STB S.A. la platformele informatice pe care le gestionează, Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) și Registrul Matricol Unic (RMU), astfel încât să permită, în condiţii de securitate informatică, verificarea automată şi validarea calităţii de elev/student înmatriculat în școli/universități din Capitală și din județul Ilfov”, a afirmat Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației.

Noua platformă va permite obținerea abonamentelor metropolitane din zona București – Ilfov valabile pe perioada anului școlar, pe toate liniile de transport public de suprafață, indiferent de operatorul de transport, conform legislației în vigoare.

“Transformarea digitală a proceselor pleacă de la nevoile consumatorului. Prin acest parteneriat oferim elevilor posibilitatea de a folosi tehnologiile actuale în vederea obținerii mai rapide a abonamentelor de transport, fără a se mai deplasa la centrele de vânzare ale STB SA. Ne preocupă găsirea de noi modalități de a deveni mai eficienți, pentru ca serviciile și produsele oferite călătorilor să fie de calitate. Le mulțumesc domnului ministru Sorin Mihai Cîmpeanu pentru deschidere și colaborare și domnului ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării Sebastian Burduja pentru suportul tehnic oferit în vederea respectării trasabilității schimbului de date necesar dezvoltării platformei digitale. Aceasta va fi pusă, într-o primă fază, la dispoziția elevilor, apoi dezvoltată pentru obținerea abonamentelor pentru studenți. Pe lângă păstrarea trasabilității eliberării abonamentelor, platforma permite și un control mai bun al resurselor economice utilizate. STB SA oferă modele de integrare a datelor, atât de necesare pentru utilizatori, în vederea accesibilizării și promovării transportului public local de călători ”, a declarat Adrian Criț, Director General STB S.A.

Îți mai recomandăm și:

Cookies