STB va avea 22 de troleibuze noi. Nicușor Dan speră ca transportul în comun să devină mai atractiv pentru bucureșteni

18 ian. 2023
1109 Afișari
STB va avea 22 de troleibuze noi. Nicușor Dan speră ca transportul în comun să devină mai atractiv pentru bucureșteni
STB va avea 22 de troleibuze noi. Nicușor Dan speră ca transportul în comun să devină mai atractiv pentru bucureșteni | Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul General al Capitalei a anunțat că a fost semnată finanțarea necesară pentru cumpărarea a 22 de noi troleibuze ce se vor alătura mijloacelor de transport public care există deja în flota STB.

Banii pentru această achiziție vor fi primiți prin intermediul PNRR, program gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Troleibuze noi pentru bucureștenii care merg cu STB

Proiectul pentru cumpărarea celor 22 de noi troleibuze are o valoare de 55 de milioane de lei (fără TVA), după cum a informat Nicușor Dan. Aceste mijloace noi de transport se vor adăuga celor 100 de troleibuze pentru care edilul Capitalei a semnat la finalul anului 2022.

Nicușor Dan speră ca prin aceste demersuri, de modernizare a vehiculelor de care dispune STB, că facă transportul în comun mai atractiv pentru locuitorii marelui oraș.

Vom continua să facem toate demersurile necesare pentru înnoirea parcului auto al Societății de Transport București astfel încât transportul în comun să devină cât mai atractiv pentru bucureșteni, a declarat primarul general.

„Modernizarea flotei transportului public este o prioritate”

Viceprimarul General al Municipiului București, Stelian Bujduveanu, a anunțat că programul prin care se dorește modernizarea flotei de transport public de suprafață din Capitală reprezintă o prioritate pentru administrația publică.

Iată care sunt obiectivele ce au fost îndeplinite până la acest moment, pentru îndeplinirea acestui obiectiv:

  • Au fost cumpărate tramvaie noi ce fac legătura între Nordul și Vestul Bucureștiului (primele din ultimii 30 de ani),
  • A fost creat biletul unic de călătorie, valabil pe toate mijloacele de transport public de suprafață,
  • Au montate mijloace de plată electronice în autobuze, troleibuze și tramvaie.

De asemenea, viceprimarul a transmis și lista finanțărilor ce au fost obținute în vederea modernizării transportului public:

  • Finanțare pentru realizarea benzilor unice pentru autobuze și troleibuze,
  • Finanțare pentru modernizarea peroanelor și stațiilor STB,
  • Finanțare pentru modernizarea a mai mult de 50 de km de cale de rulare a tramvaielor.

Modernizarea transportului public are ca scop creșterea calității serviciilor publice oferite locuitorilor. De asemenea, se dorește încurajarea renunțării la mașinile personale.

Cookies