STB-ul nu scumpește prețurile biletelor de călătorie, în contextul crizei facturilor la energie, inclusiv în București

14 oct. 2022
2913 Afișari
STB-ul nu scumpește prețurile biletelor de călătorie, în contextul crizei facturilor la energie, inclusiv în București

STB-ul, societatea de transport de suprafață din București, este, alături de Metrorex, unul dintre marii consumatori publici de energie din București.

Compania utilizează benzină și motorină, dar și de energie electrică, materii prime de care are nevoie pentru a pune în mișcare întregul parc auto.

În prezent, STB-ul plătește facturi de șase ori mai mari ca anul trecut, a precizat directorul STB, Adrian Criț, într-un interviu pentru Impact.ro, în contextul scumpirii energiei.

”Cifra de achitat a crescut de circa șase ori, de la 50 de milioane, cât am avut în 2021, la aproape 300 de milioane, cât estimăm pentru 2022”, a declarat acesta.

Adrian Criț a exclus însă varianta de a mări tarifele biletelor de călătorie, pentru a-și acoperi costurile.

„Nu vedem o soluție de ieșire printr-o nouă majorare a prețului biletelor. Încercăm să economisim cât mai mult posibil, acolo unde e posibil acest lucru.

O altă soluție este reducerea consumului, respectiv înlocuirea vechilor tramvaie și troleibuze cu altele moderne, cu un consum mult redus de combustibili sau electricitate.

”Principala soluție identificată e înlocuirea vechilor tramvaie și a troleibuze din dotarea STB”, a menționat directorul STB.

Citește interviul din Impact.ro.

Îți mai recomandăm și:

Șoferul STB de pe linia 783, frecventată de turiști și străini, imaginea Bucureștiului pentru mii de oameni. ”Am crezut că este angajatul aeroportului, dar nu, era șofer STB”

Anunț legat de noile tramvaie Imperio: pe linia 41 vor circula primele 20 de vehicule, până la finalul anului 2022

Nicușor Dan promite revoluția STB în București. 70 de autobuze, 60 de microbuze și 46 de tramvaie sunt pe lista de cumpărături. Mai trebuie și finanțare

STB modifică trasee pentru liniile 86, 90 și 143. Duminică, e deviat traficul de la Arena Națională pentru meciul dintre FCSB și UTA Arad

 

 

Cookies