STB: Tramvaiele 41 nu vor mai opri în stația „Agronomie”. Modificarea este temporară și se aplică de luni

05 aug. 2022
4197 afișări
STB: Tramvaiele 41 nu vor mai opri în stația „Agronomie”. Modificarea este temporară și se aplică de luni
STB: Tramvaiele 41 nu vor mai opri în stația „Agronomie”. Modificarea este temporară și se aplică de luni. Sursa foto: Facebook/ Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pt Transport Public București Ilfov

STB anunță că, temporar, tramvaiele care circulă pe linia 41 nu vor mai opri în stația „Agronomie”. Modificarea se aplică începând de luni, 8 august.

STB: Tramvaiele 41 nu vor mai opri în stația „Agronomie”

„Temporar, tramvaiele liniei 41 nu vor mai opri în stația „Agronomie”, anunță Societatea de Transport București (STB) într-un comunicat.

Astfel, începând de luni, 08 august 2022, stația de tramvai „Agronomie” de pe traseul liniei 41, aflată pe Bulevardul Mărăști, pe ambele sensuri de mers, va fi suspendată, având în vedere necesitatea executării lucrărilor de modernizare a peroanelor aferente.

În contextul dat, bucureștenii vor putea utiliza cea mai apropiată stație de pe traseul liniei 41 – stația „Cașin”, aflată pe Bulevardul Mărăști, pe ambele sensuri de mers, în zona intersecției cu Bulevardul Alexandru Constantinescu.

Se adaptează peroanele pentru noile tramvaie Imperio

Trustul de Clădiri Metropolitane București efectueze lucrări de modernizare a peroanelor stației „Agronomie”, pe ambele sensuri.

„Lucrările sunt necesare pentru adaptarea peroanelor la dimensiunile noilor tramvaie Imperio, care vor înlocui treptat flota actuală”, transmite TPBI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov).

Primele tramvaie Imperio vor circula pe linia 41, iar Trustul de Clădiri Metropolitane a început să desfășoare lucrări pentru modernizarea refugiilor. Prima stație închisă temporar pentru adaptarea peroanelor a fost „Brașov” (25 iulie 2022), apoi au început lucrările de modernizare și adaptare pentru refugiile stației „Orșova” (1 august 2022), iar de la data de 8 august încep lucrările la stația „Agronomie”.

Conform graficului de lucrări, vor urma să fie modernizate și adaptate peroanele stațiilor Parc Drumul Taberei și Cașin.

În total, 14 stații de tramvai de pe linia 41 vor fi modernizate. Peroanele au nevoie să fie adaptate pentru noile tramvaie Imperio produse de Astra Vagoane și au o valoare de aproximativ 4.500.000 lei (fără TVA), potrivit informațiilor oferite de Nicușor Dan.

Durata de execuție a lucrărilor este de 4 luni, plus încă două pentru recepție, însă conducerea STB speră ca aceste lucrări să fie finalizate în două luni, până la sfârșitul lunii septembrie – mai devreme decât termenul de 6 luni prevăzut în contract.

Cookies