ARHIVA B365

STB: Toate vehiculele aflate în traseu sunt sigure şi nu pun în pericol viaţa călătorilor

„Toate vehiculele STB SA aflate în traseu sunt sigure şi nu pun în pericol viaţa călătorilor, indiferent de anul de producţie al acestora. Autobazele şi depourile primesc piese de schimb, iar reviziile şi Inspecţiile Tehnice Periodice sunt efectuate conform prevederilor legale. STB SA îşi rezervă dreptul de a sesiza instituţiile competente în legătură cu difuzarea de către anumiţi indivizi a unor informaţii false, menite să inducă în rândul populaţiei şi al angajaţilor o stare de nesiguranţă”, a transmis, luni seară, STB, referitor la declaraţiile unor angajaţi conform cărora vehiculele aflate în traseu nu ar fi sigure şi ar pune în pericol viaţa călătorilor.

Reprezentanţii societăţii au afirmat că accidente de genul celui petrecut duminică, când un incendiu a apărut la bordul unui troleibuz aflat în traseu, sunt extrem de rare şi pot apărea din cauze tehnice la orice mod de transport, inclusiv la autoturisme.

„STB SA dă asigurări că personalul de bord este instruit să acţioneze operativ în asemenea situaţii, astfel încât viaţa pasagerilor să nu fie pusă în pericol. Totuşi, în prezent, STB SA cercetează amănunţit cauzele care au dus la apariţia unui astfel de eveniment în traseu, luând în calcul toate posibilele cauze, nu numai pe cele tehnice”, a arătat sursa citată.

Potrivit STB, „o dovadă că factorul uman poate provoca astfel de incidente este campania de dezinformare stârnită de grupuri de interese economice şi politice şi întreţinută de aşa-zişi lideri sindicali odată cu lărgirea flotei STB SA în urma achiziţiei de autobuze Otokar. Imediat după sosirea în ţară a acestor autobuze noi, cu normă de poluare Euro VI, o serie de angajaţi apropiaţi grupului de aşa-zişi sindicalişti minoritari (în fapt, personaje înregimentate politic) au raportat false probleme în trafic”.

Reprezentanţii STB au susţinut că autobuzele Otokar se dovedesc fiabile şi „niciun sofer apropiat aşa-zişilor lideri sindicali nu mai raportează false probleme, ca în perioada când acestea erau expuse public în mod pregnant”.

„Persoanele care au transmis în mediul public aceste informaţii eronate nu sunt la prima abatere, ele fiind cercetate disciplinar pentru colportarea de informaţii false în mediul public şi sancţionate, conform Regulamentului Intern al STB SA, pentru că au indus în rândul călătorilor şi al angajaţilor o stare nefondată de nesiguranţă”, au mai arătat aceştia.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button