STB suspendă de la 1 august două linii de autobuz. Una este foarte importantă. Care este alternativa călătorilor

28 iul. 2021
332 Afișari
STB suspendă de la 1 august două linii de autobuz. Una este foarte importantă. Care este alternativa călătorilor
STB suspendă de la 1 august două linii de autobuz

STB suspendă de la 1 august două linii de autobuz. Una dintre acestea este foarte importantă. Este vorba despre autobuzul 780 care face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.

STB suspendă de la 1 august două linii de autobuz. Conform unui comunicat de presă al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, de la 1 august nu va mai exista autobuz care să facă legătură direct între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Asta, deoarece circulația autobuzelor de pe linia 780 urmează să fie suspendată. În urma acestei decizii, călătoria până la aeroport se va face doar cu trenul.

STB suspendă de la 1 august două linii de autobuz

TPBI precizează că în cadrul procesului de optimizare și integrare a transportului public la nivel regional corelează tipurile de transport aflate sub coordonarea sa cu cele gestionate de alte instituții din zona metropolitană.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov reamintește că legătura dintre Gara de Nord și Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni este asigurată și pe calea ferată, la o frecvență de 40 de minute, cu program non-stop și o durată a călătoriei de 20-25 de minute.

TPBI precizează că, în cazul în care circulația trenurilor între Gara de Nord și Aeroportul Internațional „Henri Coandă” va fi întreruptă, va dispune reluarea temporară a funcționării liniei de autobuz 780.

Vă recomandăm și: Cât costă să ajungi de la Aeroportul Otopeni până în centrul Bucureștiului

Cea de-a doua linie de autobuz suspendată este linia 303 (Pecinișca – Depoul Alexandria). În locul acesteia, TPBI anunță că vor putea fi utilizate liniile 426, 427, 428 și 464.

În august călătorii vor putea valida atât bilete vechi, cât și pe cele noi

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a anunțat recent și că integrarea transportului public din București şi Ilfov va permite ca, în august, călătorii să poată valida atât bilete de 1,30 lei, cât şi pe cele de 90 sau de 120 de minute.

Decizia a fost luată pentru a obişnui oamenii cu noul sistem de tarifare integrat din Capitală și Ilfov.

Cookies