STB: Șoferul de autobuz care a bătut un biciclist a fost dat afară. Răspunsul oficial al Societății de Transport București

13 apr. 2022
1966 Afișari
STB: Șoferul de autobuz care a bătut un biciclist a fost dat afară. Răspunsul oficial al Societății de Transport București
STB Șoferul de autobuz care a bătut un biciclist a fost dat afară. Răspunsul oficial al Societății de Transport București | Sursă foto: Captură Facebook

Societatea de Transport București a transmis răspunsul oficial referitor la incidentul întâmplat ieri în Capitală, în care șoferul STB a bătut un biciclist.

Răspunsul oficial al Societății de Transport București

STB a transmis că regretă incidentul petrecut ieri, 12 aprilie 2022, pe Șoseaua Mihai Bravu. Este vorba despre altercația avută de un șofer de autobuz și un biciclist. Șoferul, enervat de comportamentul curierului pe bicicletă, a decis să își facă singur dreptate, a coborât și a început să îl bată pe cel din urmă.

Incidentul pune într-o lumină nefavorabilă societatea, după cum transmite STB. Compania a ținut să menționeze că scopul său principal este de a asigura condițiile necesare unui transport civilizat, și nicidecum de a le crea pasagerilor disconfort.

Directorul general al STB, Adrian Criț, a declarat:

Societatea de Transport București STB S.A. nu tolerează sub nicio formă comportamentul nepotrivit al salariaților. Pentru a asigura un transport civilizat și de calitate, conducătorii de vehicule sunt instruiți permanent și insistăm pe implementarea unei conduite care să respecte Regulamentul Intern privind comportamentul în traseu. Este adevărat că acest lucru necesită perseverență și timp, dar prin activitățile conjugate ale conducerii, luând întotdeauna în considerare și mesajele venite din partea călătorilor, modificăm eventualele derapaje de comportament ale angajaților.

STB: Șoferul de autobuz care a bătut un biciclist a fost dat afară

Conform informațiilor transmise de STB, față de șoferul respectiv a fost deschisă o anchetă disciplinară internă, în urma căreia să se stabilească vinovăția salariatului.

Angajatul a mai fost cercetat disciplinar până acum, fiind unul dintre cei ce au participat la greva din ianuarie. Luând în considerare abaterea din trecut și gravitatea faptei de ieri, compania a luat decizia de a încheia contractul individual de muncă al acestuia.

De asemenea, STB a informat că toți angajații sunt suspuși unui control medical anual. Acesta include și testarea psihologică. Pe lângă asta, fiecare șofer, își asumă la ieșirea pe traseu responsabilitatea pentru integritatea pasagerilor și a participanților la trafic.

Cookies